avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatia de bun imobil intra in masa partajabila in caz ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatia de bun imobil intra in masa partajabila in caz de divort?

Va rog sa ma lamuriti intr-o chestiune: am o garsoniera, donata cu clauza de uzufruct viager de o matusa ( care este inca in viata). In acest moment urmeaza sa divortez. Are sotul dreptul la aceasta donatie? mai avem si o casa pe care urmeaza sa o vindem, aceasta a fost dobandita in timpul casatoriei.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: iade , utilizator 10:25, 3 Mai 2013
Nu stimata doamna, este bun propriu daca v-a fost donata, nu intra deci la masa partajabila.
Daca donatia v a fost facut exclusiv dvs nu si sotului, este bun propriu , nu intra in masa partajabila la divort, in acea masa intra doar bunurile comune. Numai in caz de deces ar intra in masa succesorala si ar avea si Sotul supravietuitor dreptul.
Va multumesc pentru raspunsuri. Am fost pusa pe ganduri de o doamna avocat care mi-a spus ca donatia de bun imobil ar intra la masa partajabila.

Paste Fericit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am si eu o intrebare. mama si matusa mea au facut ... 26ioana 26ioana Buna ziua, am si eu o intrebare. Mama si matusa mea au facut dezbaterea mostenirii pentru apartamentul ramas de la bunicul meu. Amandoua au decis sa imi lase ... (vezi toată discuția)
Mostenirea sotului supravietuitor ar putea fi micsorata? mirel11 mirel11 Urmeaza sa ma casatoresc si am un copil care mosteneste acum 100% bunurile mele mobile si imobile. Dupa casatorie, daca decedez, sotia supravietuitoare va avea ... (vezi toată discuția)
Impartire succesiune ionita.oana1 ionita.oana1 Apelez si eu cu o problema la dumneavoastra: sotul a murit acum 3 luni si am ramas eu adica sotia si 2 fiice pe care le aveam.. As dori sa stiu la cit timp ... (vezi toată discuția)