In urma cu 3 luni s-a dat mandat de arestat pe 15 zile pentru diverse fraude informatice minore...
Procurorul nu a mai solicitat prelungierea celor 15 zile, tot grupul a iesit afara. Fara cautine,etc, pur si simplu, mai ales ca nu erau probe insuficiente si nimeni nu a recunoscut nimic.
1. Cele 15 zile au trecut in urma cu 3 luni, daca ma intorc in tara ma vor incarcera pt. 15 zile si pe mine, sau au expirat acele 15 zile in urma cu 3 luni?
2. Unii dintre noi a primit interdictia de-a parasit tara... pot pati ceva daca am primit si eu? adica ma aflu inafara tarii... ?
Se prezintă şi se confirma evident, face recurs în 24 ore, se acorda termen 3-4 zile. La recurs motivează lipsa din ţară, solicita conform 139 înlocuirea şi va fi liber, egalitate de tratament cu ceilalţi. Sfatul dat sa se prezinte de îndată a fost bun, e esenţial de altfel.
Conteaza foarte mult si motivul pentru care s-a dispus arestarea preventiva.
Exista situatii in care inculpatii pleaca din tara in timpul judecatii.Eu am intalnit si astfel de cazuri.
Daca a plecat din tara in timpul judecatii este extrem de fragila situatia si egalitatea de tratament juridic este rupta...
Pe de alta parte, in general, instantele nu prea iau mereu in seama egalitatea de tratament juridic.Trebuie ca apararea sa fie foarte motivata...
Daca el era plecat din tara si a fost arestat in lipsa ar trebui sa fie si el pus in libertate dar este posibil sa il tina mai mult arestat decat au stat ceilalti inculpati.
Oricum, ar fi de preferat sa stea arestat ceva timp...decat sa primeasca o pedeapsa cu executare de cativa ani...
Cu siguranta ca parchetul se va agita foarte mult sa ramana arestat si trebuie sa fie pregatit sa se apare din momentul in care se preda.