avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nedumerire amenda radar.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nedumerire amenda radar.

Buna seara. Azinoapte, in timp ce conduceam dinspre Sebes spre Sibiu, in comuna CRISTIAN, am fost inregistrat de cei de la rutiera ruland cu viteza de 95km/h si am primit amenda. 9 puncte de amenda si 6 de penalizare. Din cate m-am documentat de pe internet, in acea comuna limita de viteza ar fi de 70km/h, ceea ce inseamna ca eu am depasit cu 25km/h limita legala. Cei care cunoasteti mai bine situatia, va rog sa ma lamuriti. Am fost inselat de agentul de la rutiera sau gresesc eu .
Eu cred ca trebuia sa iau totusi "cu 4 sau 5 puncte amenda si 3 puncte penalizare depasirea cu 21-30 km/h".

Daca este sa am eu dreptate, ce pot face acum ca sa nu mai platesc amenda? Mentionez faptul ca am semnat procesul verbal, insa cred ca acel proces verbal este gresit.
Multumesc.



"Sanctiunile pentru nerespectarea regimului legal de viteza sunt:

- cu 2 sau 3 puncte amenda si 2 puncte penalizare pentru depasirea cu 10-20 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic;

- cu 4 sau 5 puncte amenda si 3 puncte penalizare depasirea cu 21-30 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic;

- de la 6 la 8 puncte amenda si 4 puncte penalizare depasirea cu 31-40 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic;

- de la 9 la 20 puncte amenda si 6 puncte penalizare depasirea cu 41-50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic;

- de la 9 la 20 puncte amenda si suspendarea exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile in cazul depasirii cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv si pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic.

Brigada Rutiera"
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:44, 3 Mai 2013
mariuss_suciu a scris:

Din cate m-am documentat de pe internet, in acea comuna limita de viteza ar fi de 70km/h


cu o simpla pozitionare pe google earth ati fi constatat ca pe indicatorul de la intrarea in Cristian dinpre Sebes limita de viteza este de 50 km/h.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda itp expirat eu1983 eu1983 Buna ziua , La o depasire de viteza, m-a oprit politistul si la verificarea documentelor s-a constatat ca aveam ITP-ul expirat . Am pe proces trecute 2 ... (vezi toată discuția)
Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. limita ... adinamarianamaghiar@yahoo.com adinamarianamaghiar@yahoo.com Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. Limita fiind de 50km. Mi a fost suspendat permisul pt 120 zile si am primit amenda 870lei . In codul ... (vezi toată discuția)
Cate puncte primesc??? Ramona24 Ramona24 #-osalutii!! am primit prin posta o adresa cum ca am depasit limita de viteza cu 25 km/ora intr-o localitate unde maxim era 50 km la ora ... (vezi toată discuția)