avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cate puncte primesc???
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cate puncte primesc???

#-osalutii!! am primit prin posta o adresa cum ca am depasit limita de viteza cu 25 km/ora intr-o localitate unde maxim era 50 km la ora ...deci eu aveam 75km/ora!!!
cate puncte o sa -mi ia???
Cel mai recent răspuns: serpe66 , utilizator 20:02, 12 Noiembrie 2008
Pentru depasirea vitezei maxim admise cu 25km/ora, sunteti penalizata cu 3 ( 2 puncte este pentru depasire viteza cu 10-20 km/ora) puncte.
Fiecare punct reprezinta amenda, cred ca 35 lei/punct.
Adresa primita nu este cumva proces-verbal de constatare a contraventiei?
Multumesc!!! Este o adresa prin care imi cere sa trimit datele persoanei care a condus autovehiculul.....scrie cu cat am depasit...... e de la un radar fix!!!
Urmeaza oricum sa va comunice procesul verbal de constatare a contraventiei daca nu le raspundeti.Ar fi mai bine sa colaborati! Cine stie ce masuri mai pot lua!
nu ezitati sa comunicati datele politiei,daca vi s-a solicitat,ptr ca in caz contrar veti fi sanctionata,potrivit art.102,alin.1,pct.14 din OUG 195/2002,iar sanctiunea este mai mare,fiind o contraventie care se incadreaza in clasa a4a de sanctiuni...
dupa Codul Rutier....
art.98 alin 2) Un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului....adica ar fi 54 lei / 1 pct in ziua de azi
art. 108 alin 1 lit b) 3 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor fapte: "depăşirea cu 21-30 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic;"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedumerire amenda radar. mariuss_suciu mariuss_suciu Buna seara. Azinoapte, in timp ce conduceam dinspre Sebes spre Sibiu, in comuna CRISTIAN, am fost inregistrat de cei de la rutiera ruland cu viteza de 95km/h ... (vezi toată discuția)
Amenda itp expirat eu1983 eu1983 Buna ziua , La o depasire de viteza, m-a oprit politistul si la verificarea documentelor s-a constatat ca aveam ITP-ul expirat . Am pe proces trecute 2 ... (vezi toată discuția)
Viteza maxima Lipi Lipi Tocmai m-am pricopsit cu o amenda pt depasirea vitezei maxime... De fapt inca nu m-am pricopsit pentru ca am refuzat semnarea pv si astept sa mi-l trimita ... (vezi toată discuția)