avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare contract de munca

Am suspendat contractul de munca pe o perioada de 1 an de zile (din 01.02.2013-01.02.2014.). Lucrez in sanatate intr-un spital la stat.
Intrebarea mea este daca, dupa aceasta perioada pot sa-mi mai prelungesc cu un an de zile suspendarea contractului si cum procedez? Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2013
glicozilata, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:16, 14 Ianuarie 2014
Faceti o cerere catre conducerea spitalului prin care solicitati prelungirea suspendarii CIM pentru inca un an.
In principiu, ar trebui sa va fie aprobata dar, depinde si de ce preveri in acest sens, aveti prinse in Reg.Intern sau contractual colectiv de munca.:)
Trebuie sa vedeti care este durata maxima a CFP-ului care se poate lua in cadrul unitatii unde lucrati ..

Este posibil ca angajatorul sa va refuze acordarea unui nou CFP daca se depaseste durata maxima ..
Multumesc frumos.
Buna ziua

va rog sa-mi spuneti care este perioada maxima pentru care se poate suspenda contractul de munca pentru interese personale conf. art 54 din Codul Muncii (concediu fara plata).

multumesc
Conform art.153 alin.2 C.mun., durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Asadar, nu exista text de lege care sa prevada pentru sectorul privat durata maxima a CFP. Durata acestuia este stabilita in ccm aplicabil sau in reg.intern. In caz contrar, durata CFP-ului se poate negocia direct cu angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare act aditional suspendare cim pt concediu salariu ramona chisalita ramona chisalita Buna seara. Raportarea in Revisal a suspendarii CIM se face in termen de 20 zile lucratoare de la data suspendarii-dar pe actul aditional de suspendare CIM ... (vezi toată discuția)
suspendarea contractului individual de munca nicosss nicosss Buna ziua! Am urmatoarea situatie un contract individual de munca suspendat pe o perioada de un an conf art 54 din Codul Muncii. Intrebarea mea este daca se ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata ortanda ortanda Buna ziua, Legea da dreptul la 30 zile calendaristice pentru concediul fara plata, deci sunt incluse si zilele de sambata si duminica. Angajatul poate semna ... (vezi toată discuția)