avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie

Buna! sunt subofiter isu,iar anul acesta respectiv data de 21.04 am iesit din tura de servici,am fost sunat de niste prieteni sa iesim la padure sa facem gratare..am facut cumparaturile iar la ora 16:30 am ajuns la padure...am facut greseala de am baut bere,incepand de la ora 17-18:30 5 doze bere..toata ziua nu am mancat mai nimic,doar dupa ce au fost gata gratarele..la ora 18:50 ne-am pornit spre casa,ma simteam instare sa conduc...am condus maxim 2km pe un drum comunal iar la iesire pe european ne astepta politia..am acceptat sa fiu testat cu etilotestu gandindu-ma ca o sa imi iasa undeva vreo 0,25-0,30 in aeru expirtat si am sa le predau permisu pe 3luni..am fost surprins cand aparatul a aratat 0,66. Am fost dus la urgenta pt a lua probe de sange..la prima proba a iesit 1,60 la a doua 1,40..
Sunt foarte constient ca nu trebuia sa beau sa ma risc,regret fapta dar acum e prea tarziu!
In cele mai multe cazuri stiu ca se da cu suspendare pt atata alcoolemie,acuma mie mi de servici! o amenda administrativa m-ar salva! inca nu am fost la politie pt a doua declaratie..ma gandeam sa cer recalculare,
In prima declaratie am spus ca eu mi-am comandat 4 beri fara alcool,eu ma ocupam de gratare si am fost servit de prieteni cu bere in pahar de unica folosinta de 0,5l, toti am servit din pahare,ei au baut dinainte sa ajungem la padure iar eu cand am fost servit am stiut ca beau din berea comandata de mine..Unul dintre ei o sa declare ca el mi-a pus in pahar..
am apucat sa beau 3 pahare de bere si am fost sunat de viitoarea mea sotie ca se simte rau si ne-am grabit sa strangem lucrurile si sa plecam deoarece a avut o criza de rinichi..am documente cum a fost la urgenta cu o saptamana in urma pt asa ceva..Nu am antecedente,am vb si cu superiorul meu sa imi faca o caracterizare de la servici...mama este in intretinerea mea,ai mei sunt divortati..iar o suspendare mi-ar afecta serios viitoru!!tot ceea ce imi doresc e sa scap cu administrativa si o sa-mi fie invatatura de minte pe viata
Acum va rog nu ma mai criticati,injurati...imi pare rau pt ce am facut si nu mai pot da timpul inapoi...eventual daca sunteti binevoitori sa ma ajutati cu un sfat in rezolvarea problemei mele...mi-am angajat si un avocat care a lucrat inainte ca si ofiter la cercetari penale in politie..dar cand am sa mai vb cu el vreau sa ma ii dau niste idei si sa le analizeze..
Aveti dreptul de a cere recalculare.

Amenda adminsitrativa se aplica daca veti avea o alcolemie sub limita legala.

Daca iese peste limita legala extrem de greu se poate aplica o amenda administrativa si in cazul dvs. este si mare alcolemia...
Sincer intr-un fel imi pare rau de situatia ta dar pe de alta parte nu deoarece cunosc foarte bine cum sunt cei din armata ! Adica la place sa dea pe cat in jos si cand sunt la servici si spun acestea deoarece am colaborat cativa ani cu cei de la Inspectoratul pentru situatii de urgenta. 1. In primul rand gresala ta a fost ca nu ai contestat pe loc acea analiza recoltata ! Adica ar fi trebuit ca pe bani tai sa soliciti politiei sa ti se faca la o alta unitate spitaliceasca proba de sange. 2. La o alcolemie in sange de peste 0,80 se face fara discutie dosar penal care ulterior se judeca si ai sanse foarte mari neavand alte probleme cu legea sa primesti 1 an cu suspendare. 3. In cazul in care vei primi un an cu suspendare apoi vei fi judecat si de tribunalul militar pentru ca tu in respectiva perioada erai la permanenta primele 24 ore din cele 72 libere si nu ai respctat legea : ti sa intocmit dosar penal si ai parasit si probabil ai parasit localitatea desi trebuia sa fii la locuinta de domiciliu etc. Prin urmare in cazul in care la alcolemie primesti cu suspendare , la al doilea dosar penal deschis de catre tribunalul militar ai toate sansele sa ramai fara serviciu si sa faci inchisoare deoarece vei fi acuzat de catre tribunalul militat de nerespectarea atributiili militare etc . Sincer esti intr-o mare incurcatura din care si in cazul in care sa zcem scapi de dosar penal pentru alcolemie to o sa ti se faca dosar penal pentru incalcarea tributiilor militare si poti scapa cu suspendare , pierzi si serviciul dar si carnetul asta in cazul in care rezolvi cu alcolemia din analiza de sange.
Nu cred ca o sa il judece tribunalul militar.
Daca l-ar judeca instanta militara ar fi rau de el...deoarece se cam aplica pedepse cu executare de regula...

Poate ca ar trebui sa incerce sa isi angajeze avocat si sa se apere in toate felurile posibile.
Daca i-ar iesi o alcolemie mai mica ar putea avea totusi sanse la o amenda administrativa dar ar trebui sa fie undeva pana la 0,90 la mie...
Dupa parerea mea la o alcolemie mai mica se poate aplica o amenda administrativa deoarece isi pierde si locul de munca si in general procurorul poate analiza si acest aspect.
Este insa complicata situatia...
Ascultati-ma deoarece stiu cum lucreaza parchetul militar !
Iar prin urmare acesta se afla intr-un fel sau altul tot in timpul serviciului deoarece se afla la permaneta pentru primele 24 de ore din cele 72 libele .
In cazul de fata va asigur ca tribunalul militar sigur se va autosesiza chiar daca va primi o amenda administrativa pentru conducere sub influenta alcolului si ii va dechide doasar penal pentru incalcarea conduitei militate si pentru nerespectarea atributiilor de serviciu .
Imi pare rau ca in prezent militieni nu mai pot fi cercetati si judecati de tribunalul militar pentru ca au devenit functionari publici . Altfel ar fi fost vai de capul lor si va asigur ca nu ar mai fi fost atatia corupti in militia de azi !!!

Prin urmare domnul subofiter ISU are doua variante ; 1. primeste amenda administrativa daca rezolva ca alcolemia din sange sa fie sub 0.80 mlg/L sau in caz contrar primeste 1 an de inchisoare cu suspendare . 2. Dupa toate aceste intervine dosarul penal deschis la tribumalul militar in urma caruia sigur nu mai are scapare avand in vedere ca intervine a doua peseapsa cu privare de libertate iar prin urmare va face cu executare ambele pedepse cumulate. 3. DACA SCAPA CU AMENDA ADMINISTRATIVA PENTRU ALCOLEMIE ATUNCI LA PEDEAPSA EMISA DE TRIBUNLUL MILITAR VA PRIMI CU SUSPENDARE DAR ISI VA PIERDE SERVICIU SI PLUS CA VA RAMANE FARA CARNET PROBABIL 90 DE ZILE.
va multumesc pentru raspuns,nu am avut nevoie de parasire de garnizoana pentru ca zona in care am fost se afla pe raza localitatii...cei de la politie atunci seara au si sesizat pe juristu de la Inspectorat inainte sa-i anunt eu,dimineata am fost sunat si mi s-a spus sa ma prezint la unitate in birou la comandant..mi s-a explicat ca nu o sa intocmeasca nici un consiliu de judecata pentru mine pana nu vine decizia de la tribunal...iar in acest caz daca nu este favorabila mi-a recomandat sa-mi dau demisia.deoarece daca o sa am nevoie de o caracterizare de la ei pt un alt loc de munca o vor favorabila pt mine. daca primesc amenda administrativa e ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic,mai am colegi care au avut alte probleme si au primit amenzi administrative,nu se intocmeste nici un consiliu de judecata pt asa ceva,cel putin la noi..in salaj.
Cand am fost oprit si am suflat in etilotest a iesit 0,66 dar nici cum nu a reusit politistul sa imi dea o chitanta cu rezultatul nu i-a functionat etilotestul...nu stiu in ce masura ma poate ajuta asta ca si viciu de procedura...Doresc sa va intreb:daca vine un prieten si spune ca el a turnat in pahare..si mi-a pus bere cu alcool si eu stiam ca beau fara alcool,asa am scris in prima declaratie data politiei la spital urgenta..deci fapta nu am comis-o cu intentie..ma ajuta cu ceva?(sunt nevoit sa mint sa-mi apar pielea).....

Va dau si niste exemple cum au scapat altii:

[ link extern ] /

[ link extern ] /


[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

2.10 alcool in sange geo_host geo_host la alcoolemie de 2,10 in sange la ce sa ma astept? scap fara sa ajung dupa gratii ? nu am cazierul patat (vezi toată discuția)
Buna ziua. in interval de 2 ore și jumătate axprosimativ am ... Juanyto80 Juanyto80 Buna ziua. In interval de 2 ore și jumătate axprosimativ am consumat 2 pahare cu vin si 2 beri de 500 ml - 0,5 alc. Menționez ca am și mâncat cam la 12 ... (vezi toată discuția)
0.66 in aerul expirat alini alini Buna ziua.In data de 28.08.2010 la ora 10:30 am fost oprit de catre un echipaj al politiei pt efectuarea unui asa zis \"control de rutina\" in urma caruia prin ... (vezi toată discuția)