avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Abuz al politiei - circulatie deviata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Abuz al politiei - circulatie deviata

Am o casa de vacanta in Busteni. Azi, in jurul orelor 13, ma deplasam cu masina de la Bran spre Busteni, iar la intrarea de la Rasnov spre Paraul Rece/Predeal, un echipaj de Politie rutiera mi-a interzis accesul, obligandu-ma la ruta ocolitoare: Brasov, Cheia, Valeni de Munte, Ploiesti, Campina, Busteni, adica 300 de km de ocolire, pentru cei 30 de km pe care-i mai aveam de parcurs pana la Busteni. Nu este pentru prima data !!

Politistii au refuzat sa ia nota de faptul ca posed proprietate la Busteni, avand dovada de plata a impozitului pe casa si teren, inclusiv taxa de parcare anuala la Busteni. Am incercat sa sun la 112, dar cel care mi-a raspuns nici nu a vrut sa auda, ba chiar a incercat sa ma intimideze spunand ca "nu este de competenta serviciului"!!

Consider ca deja Politia comite un abuz, deoarece, in fapt, imi creeaza o stare de tulburare pe posesie. Practic, in astfel de situatii nu-mi pot folosi proprietatea de la Busteni pentru ca trebuie sa fac un ocol de 300 Km., cu singura "vina" ca plec sa fac o plimbare de la Busteni la Bran, iar la intoarcere ma trezesc cu drumul bolocat.

Am o intrebare cat se poate de concreta: Politia are dreptul sa procedeze in acest fel, in cazul meu ? Care este temeiul legal pentru aceasta procedurra ?
Cel mai recent răspuns: ion_cristian73 , utilizator 08:49, 19 August 2020
Din punctul meu de vedere este un abuz total si o mare aberatie sa faci in loc de 30 km (cunosc ambele rute f bine) , 300 km, mai ales ca ati avut si dovada.Cine plateste diferenta de combustibil pt 270 km??In fine... exista sigur un articol in legislatie care sa permita echipajelor de serviciu , luarea unor masuri de urgenta in cazul traficului blocat, insa nu stiu cat de departe se poate merge cu aceste masuri. Oricum ei trebuiau sa cunoasca exact portiunea de traseu blocata si sa va aduca la cunostinta daca va afecteaza intr-un fel sau nu, timpul in care ajungeati la destinatie .Probabil ati nimerit un agent nemultumit ca a trebuit sa intre pe tura astazi! :)
Drumul NU a fost blocat, m-am interesat deja; mai mult chiar, au fost soferi care au ocolit pur si simplu prin Rasnov, au reintrat in drum "la pod", si cu asta basta ! Am un prieten care a fost acolo cam pe la aceeasi ora, caci m-am plans deja la toti, dar din pacate nu s-a gandit ca sunt si eu acolo pentru ca mi-ar fi dat solutia de a ocoli echipajul. Rpet: NU a fost drum blocat, s-a circulat in coloana, dar s-a mers!
nu inteleg de ce afirmati ca trebuie sa parcurgeti 300 km in plus pe traseul sacele-cheia-valeni-ploiesti-campina?
de la rasnov se poate ajunge prin brasov-predeal-azuga-busteni adica 55 km, cu 25 km mai mult decat rasnov-busteni (33 km)
trebuia sa intrebati echipajul care este motivul blocarii drumului si perioada blocarii, poate era vreun concurs sau accident.
daca ati sunat si la 112 este posibil sa primiti si vreo amenda ptr accesarea nr nefiind vorba e o urgenta.
la iesirea din brasov spre busteni poate gaseati un echipaj mai intelegator, cei din ranov v-au trimis dupa cai verzi.
solicitati un raspuns oficial din partea politiei rutiere brasov privind devierea traficului in data de 6.05, orele 13.00, cat si despre traseul propus de echipaj, sunt obligati sa va raspunda in 30 de zile.
intradevar, este neplacut sa faci un ocol dar chiar ati luat in considerare traseul comunicat de politie prin valeni de munte??
Stiu ca este posibil sa primesc amenda pentru "112". Dar, am fost foarte atent, adica am cerut operatoarei sa-mi dea legatura la Brigada de politie rutiera, specificand ca sunt impiedicat sa ajung la casa mea de la Busteni. Nu am inventat nimic, am cerut ajutor, in fata unei fapte de impiedicare de utilizare a proprietatii, si comportament abuziv din partea Politiei, in opinia mea. Vom vedea daca asta inseamna apel nepermis! In cazul in care voi primi amenda, o voi contesta in instanta; sa vedem ce zice si judecatorul. Apoi, fata de enorma neplacere de a nu-ti putea folosi proprietatea, o amenda e nimica toata. In sfarsit, nu exista, de exemplu, un proces verbal de contraventie, iar in conditiile acestea ar fi cam greu ca Politia sa-mi gaseasca vreo vina.

Dar, am mai avut un motiv: am vrut ca apelul meu sa ramana inregistrat pentru ca sa-l pot solicita chiar eu ca proba pentru o plangere penala de abuz in serviciu ! In lipsa inregistrarii, sunt sigur ca nici un politist de pe lumea asta n-ar fi recunoscut ca a trimis un om de la Rasnov la Busteni, prin Brasov, Cheia, Sacele, Valeni, Ploiesti, Sinaia, Busteni. Mai mult, individul de la 112, de la Politie, de data asta, a insistat de mai multe ori cu fraza standard: "domnule ... va atrag atentia ca aveti obligatia sa respectati indicatiile agentului de politie". I-am explicat ca NU respectarea este problema, ci faptul ca mi se creeeaza un prejudiciu de tulburare de posesie/abuz in serviciu, fata de care inteleg sa-mi exercit, ulterior, dreptul de plangere penala.

Acum, sunt curios cum vor raspunde fata de petitia pe care deja am adresat-o, online, la Guvern. Vor trebui sa ceara inregistrarea de la 112, deci va fi clar pentru toata lumea cum am fost trimis de la Rasnov la Busteni, facand ocol prin Brasov, Cheia, Ploiesti, Sinaia, Busteni ! Inregistrarea exista.

As vrea sa stiu insa daca, strict juridic, am o cale de actiune impotriva politistilor care si-au batut joc de mine! Nu vreau sa se supere forumistii mai tineri, dar am aproape 60 de ani, sunt profesor universitar, sofez de 30 de ani fara nici un incident... In conditiile date, imi este absolut imposibil sa trec cu vederea incidentul!
Am 47 ani si aproape ca nu "se mai poate respira in tara asta de abuzuri" ! Va rog foarte mult sa faceti toate demersurile incusiv in justitie. Am o parere foarte proasta despre politisti, am apelat de 3 ori la ei cu plangere scrisa cand mi-a fost zgaraiata masina, cand am fost inselat pe olx si in alt caz si niciodata nu si-au facut datoria. Incaseaza salarii degeaba si singurul lor scop e sa faca cat mai putin si sa traga mata de coada. Si cand ii intalnesti pe strada sunt plini de ei - ei sunt legea ! Mars MA ! O sa fac facultatea de DREPT si o sa contest la sange fiecare abuz chiar daca e cat un fir de ata ! Nu numai al politistilor ci al tot sistemului PUTRED din tara asta ! Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel 112 cristian16ian cristian16ian Bună ziua, Ieri am avut parte de o întâmplare mai puțin plăcut și as dori sa știu dacă se poate face ceva în aceasta privința. Eram în fata ... (vezi toată discuția)
Amenda 112 adi_vor adi_vor Buna ziua ! am ridicat o recomandata...de la politie...am crezut ca o fi vreo amenda de radar ceva...zic...asta e o platesc si gata . cand ce sa vad....ce-i ... (vezi toată discuția)
Am fost amendat de politisti care au incalcat legea mai grav decat mine caudella caudella Dupa ce mi-a masurat viteza cu o masina fara insemnele politiei, in timp ce-mi se scria procesul verbal, masina cu radarul a intors peste linia continua ... (vezi toată discuția)