Abuz politie locala sector 4 Bucuresti, blocare roti, se poate contesta ?
In data de 30 iunie in jurul orelor 13 am parcat pe un loc marcat ca si loc de parcare cu alb si numerotat pe o strada din Sectorul 4 ( ca si cele din sect 1 cu albastru sau alb), Chiar m-am uitat de jur imprejur, si pe o distanta de cce 150-200 metrii inainte sau inapoi sau pe strada laterala NU exista nici un semn ca acelea ar fi Parcari de resedinta sau parcari cu taxa, sau vre-un indicator ca se pot ridica masini sau bloca roti ! ( am si pozele aferente). M-am intalnit cu cineva la cafeneaua din colt si dupa cca 30 min am revenit la masina si am gasit-o cu roata blocata cu un dispozitiv galben si o instiintare de blocare a rotii de la politia locala. Am sunat la nr respectiv pt deblocare la pol locala (13:44), unde m-au informat ca este legal conform nu stiu carul HCL si ca va trebui sa platesc o taxa de 300 lei pentru deblocarea rotii, si ca va veni o masina intre 30 min si max 5 ore, cand i-am intrebat unde sunt insemnele de instiintare ca acelea sunt parcari de resedinta a spus ca nu este treaba lor sa stie daca si unde sunt insemne. dupa cca 1 ora deja nervos, am revenit cu telefonul catre politia locala unde m-i s-a spus ca sa astept ca e vina mea, drept si prin urmare am sunat la 112 ( ora 14:38) si le-am spus povestea si am solicitat un echipaj deoarece consider ca este sechestrare de bunuri si este urgenta.... interesant la fix 7 min (ora 14:45) dupa ce am inchis apelul cu Politia nationala am fot apelat de catre cei de la politia locala ca sunt pe drum si ajung in 10 min, intre timp a sosit si echipajul de la politia nationala la fata locului, apoi si echipajul unei firme private de deblocari .... ce a urmat este de domeniul BATAII de JOC: cei de la Pol Nationala ca nu e treaba lor si nu le intra in competente, chiar daca ei sunt de acord ca este abuziv deoarece nu este nici un marcaj de informare respectiv nu pot incheia un proces verbal de constatare din care sa reiasa acest lucru, cei de la firma de blocari/deblocari ca ei fac ce li se spune de catre pol Locala S4 si la fel ca sunt de acord ca nu exista nici un panou de informare dar ca daca nu se plateste nu se scoate blocajul, prin urmare am apelat din nou pol locala si pe speaker de fata cu cei de la Sectia 14 si cu cei de la firma de deblocari, ne-au comunicat ca ei actioneaza conform HCL si ca nu e treaba lor sa puna panouri informative ... si ca daca nu ne convine sa dam in judecata Primaria Sectorului 4.
Se poate contesta orice act, dacă sunt șanse de câștig reiese din acte și situația la fața locului.
Poliția locală chiar nu se ocupa de semnalizare rutieră, nu este în atribuțiile ei, la fel cea națională, la fel firma privată. Poliția națională nu are nici atribuția de a încheia procese-verbale cu diverse situații de fapt ale cetățenilor. Toate aceste poliții nu au nici atribuția de a desființa un PV încheiat deja.
Pentru a vedea ce abuz este trebuie văzută legislația locală și coroborată cu cea națională, însă nu este sechestrare de bunuri și nici urgență. Aveți noroc că nu ați luat amendă pentru sunatul la 112. Ați primit sfaturi foarte bune dpdv juridic, felicitări polițiștilor! Inclusiv să dați în judecată autoritatea locală.
Țineți seama că parcările trebuie semnalizate, iar semnalizarea presupune panou cu instrucțiuni și semnul de parcare. Este obligația conducătorului auto să se asigure că știe regulile din parcare. Pe de altă parte, este discutabil dacă lipsa semnalizării poate fi imputată asdministratorului de drum în această situație anume. Legislația rutieră trebuie coroborată cu legislația și stasurile de proiectare în acest caz. Adică vă trebuie un avocat, dv. apreciați dacă demersul merită efortul. Pe de altă parte, aveți șanse să anulați un HCL sector 4...
Roti blocate
milos
cu vreo luna in urma, in orasul Tg Mures au inceput sa rasara peste tot masini cu roti blocate, pentru neplata taxei de parcare. am gasit pe parbrizul masinii ... (vezi toată discuția)