avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ajutor referitor la avize de functionare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ajutor referitor la avize de functionare

Buna ziua, as dori niste informatii referitoare la avizele necesare in cazul in care doresc deschiderea unei societati de comercializare produse alimentare. Stiu care ar fi actele necesare la ONRC, nelamurirea mea e referitoare la spatiul unde se va desfasura activitatea in 2 situatii:1.daca spatiul e inchiriat de mine de la o persoana fizica? 2. daca as dori realizarea unei "gherete" pe spatiul public?
v-as fi recunoscatoare pentru ceva informatii. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: maiag , utilizator 20:54, 28 Martie 2009
M-am gandit si eu la acelasi lucru si anume sa achizitionez un chiosc sau o rulota comerciala pentru a infiinta un fast-food. Rulota ar urma sa fie amplasata in curtea casei mele si m-am gandit sa amplasez si cateva mese cu scaune, un fel de terasa.
Inteleg din postarile anterioare ca in cazul unui chiosc este suficienta autorizatia ORC si acordul Primariei daca se cere dar in cazul in care as amenaja si o mica terasa ar fi suficienta autorizatia ORC sau trebuie cava in plus?
As dori totusi sa stiu unde ma pot informa ce conditii ar trebui sa indeplineasca rulota comerciala: daca e obligatoriu sa fie dotata cu toaleta pentru personal sau clienti, daca toata cantitatea de carne ar trebui sa fie tinuta in frigiderul din rulota sau poate fi tinuta intr-un frigider dintr-o alta incapere si alte lucruri de genul asta. As dori sa stiu toate astea inainte de a achizitiona rulota pentru a evita problemele ulterioare gen nu se poate autoriza fiindca nu este dotata cu toaleta sau cu un numar de x frigidere, etc.
cred ca sint cel mai autorizat sa ti dau detalii.in 2006 am cumparat o rulota si am transformato[modificat interior,utilata,conform normelor cerute] si am amplasato intro curte cu chirie.pina in 2008 am desfasurat actuvitati de fastfood[sandwici,cafea,dozator de bere,ceaiuri,vin fiert,clatite,tigari etc].fiind autorizat ca pfa nu am avut nevoie de autosrizatii speciale,si asta in bucuresti.trebuie sa aoi contracte de apa,gunoi,canal,curent].in rest nu ai treaba.trebuie sa anunti verbal autoritatea sanitar veterinara sa nu fie surpeins ca esti in zona si nu stie.am avut controale si nu am avut probleme.eu am inchis pentru ca nu mai am teren unde sa o amplasez si am imbatrinit.intradevar rulota are 6m si am amenajat in interior si un mic biroy pe care la m folosit si pt hainele angajatilor.fiind in curtea ta e excelent,ai apa,curent etc,de la tine.te incurajez.eu am pus rulota la vinzare.cel care o va cumpara o amortizeaza in max 2-3 luni daca se tine de treaba.cu terasa si un dozator de bere recomand sa faci fastfood daca se maninca in zona.si gogoserie e ok,mai vb daca vrei.

Atentie,pt alimentatie publica trebuie chiuveta dubla,apa calda[boiler] ustensile inox.etc.nu face improvizatii,costa da se amortizeaza si nu ai probleme.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2009
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru magazin mixt ce cerinte sunt pentru autorizatie sanitarã mihaela_982 mihaela_982 Ce autorizatii sunt necesare pentru un magazin mixt? Trebuie sa ai apa curenta, sau e suficient un lavoar cu rezervor, WC cu gresie faianta, duş ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Autorizatii/avize , activitate cateing edys_cafe edys_cafe Buna ziua! de ceva timp mi-am deschis o societate com. , domeniul de activitate fiind catering, tot odata am inchiriat si un sp. com. intrebare:- ce ... (vezi toată discuția)
Obtinerea autorizatiei de functionare si autorizare dsp in orasul tulcea balaurian balaurian Salut Locuiesc in Tulcea. Vreau sa imi deschid o autorulota fastfood in orasul Tulcea. Am fost la primarie pentru a obtine informatii referitoare la ... (vezi toată discuția)