avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... plata de 2 ori a taxei de timbru judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

plata de 2 ori a taxei de timbru judiciar

Buna ziua,

Am un proces la care am depus recurs. O data cu depunerea recursului am achitat si taxa de timbru in valoare de 225 lei (valoarea litigiului este de 5500lei).
Cand am primit citatia, mi se solicita din nou plata acestei taxe.
Textul citatiei:
"Depuneti dovada achitarii TT in valoare de 221 lei in contul bugetului local si TJ de 3 lei, sub sanctiunea anularii cererii ca netimbrata".
Este posibil asa ceva? Instanta imi poate solicita plata de doua ori a aceleiasi taxe?
Daca o achit din nou, mai pot recupera banii?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:00, 7 Mai 2013
Nu vi se poate pretinde de 2 ori taxa de timbru. Cel mai probabil cei de la citatii nu au observat ca ati achitat deja taxa. Cel mai bine este sa mergeti la dosar si sa verificati daca este in dosar acea chitanta. Daca e la dosar, atunci nu mai achitati din nou si la termenul de judecata atrageti atentia instantei ca se afla la dosar chitanta si aratati fila.

Daca mai achitati odata este mai grea procedura de restituire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru horia2010 horia2010 Am facut un recurs (eu sunt recurent parat) si prin citatie mi se cere sa platesc: -taxa judiciara de timbru de X lei -t j de Y lei si se mai specifica: ... (vezi toată discuția)
Actiune anulata cu taxa de timbru si timbru judiciar platite ellydr ellydr am introdus o cerere de chemare in judecata - pretentii. Am primit citatia si mi s-a pus in vedere sa platesc pana la 15 martie taxa de timbru si timbru ... (vezi toată discuția)
Taxã timbru judiciar. termen limitã pentru depunerea dovezii plãții taxei de timbru. termen limita pentru plata taxei de timbru. Popescu2012 Popescu2012 1. Exista un termen limită (normă imperativa) pentru depunerea taxei de timbru în fond? Solicit art. Nr. (norma imperativa) În acest sens. 2. Taxa ... (vezi toată discuția)