avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbare denumire sucursala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbare denumire sucursala

buna ziua

as dori sa stiu daca este nevoie sa inregistrez la ONRC noul act constitutiv cu denumirea firmei schimbata (scoaterea mentiunii "comerciala") in cazul in care sucursala este intr-un alt judet decat firma mama.

Daca firma mama a modificat denumirea atunci aceasta nu opereaza de drept in cazul sucursalei?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 10:09, 8 Mai 2013
Daca a avut sintagma societate comerciala" in denumire, inregistrarea actului constitutiv actualizat se face in mod gratuit in termen de doi ani de la intrarea in vigoare a noului cod de procedura civila in judetul in care este inregistrata societatea. In mod normal acest registru trebuie sa comunice registrului unde este inregistrata sucursala schimbarea denumirii in vederea efectuarii cuvenitelor mentiuni...se poate intampla ca practica sa nu fie unitara in acest sens si sa vi se perceapa taxe pentru inregistrarea mentiunii in judetul in care este inregistrata sucursala. Ceva detalii gasiti aici: [ link extern ]
sintagma "comerciala" nu a fost in denumire..sintagma comerciala apare doar in partea de inceput cea referitoare la forma de organizare "societate comerciala" ..si in acest caz trebuie sa actualizez actul constitutiv?

va multumesc anticipat
Pai nu...doar daca in denumire apare sintagma cu pricina. Din postarea dvs. asa am inteles(poate gresit). Daca nu pare in denumire ,,societate comerciala" lasati firma asa cum este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model act constitutiv Sara28 Sara28 Buna, ma poate ajuta si pe mine cineva in legatura cu actul constitutiv al unui SRL?Vreau sa infiintez un srl asociat unic.Am cautat pe situl ONRC model dar ... (vezi toată discuția)
Lipsa capacitatii procesuale active sucursala Monica Baiceanu Monica Baiceanu Reprezint o sucursala in instanta in cadrul unei somatii de plata, in calitate de creditori. Debitoarea a invocat lipsa capacitatii procesuale active cf. art ... (vezi toată discuția)