Buna ziua,
Sunt mama a unui copil rezultat din relatia cu un cetatean dintr-o tara din Ameriaca Latina. Copilul meu are 5 ani si are si certificat de nastere romanesc. Am locuit in Peru pana acum aproximativ o luna cand m-am intors in Romania la vechiul meu domiciliu impreuna cu copilul. Tatal copilului m-a insotit sa in Romania de teama sa nu raman aici.Oricum pana la acest moment mi-a interzis sa parasesc tara lui si cu greu am reusit sa-l conving sa ajungem si acasa la mine. Pot sa introduc la domiciliul meu cerere pentru stabilirea domiciliului minorului?Sotul meu are viza pana la sfarsitul lunii si eu ma voi opune sa mai plece cu copilul.
Multumesc!
Totusi, daca acest copil a intrat in tara ca cetatean Peruan cu pasaport strain, nu cred ca va puteti opune plecarii lui.
Poate ar trebui sa actionati pe calea ordonantei presedintiale.
Nu am locuit in romania impreuna cu tatal copilului de la nasterea acestuia pentru ca s-a opus sa vin in Romania cu copilul. Am discutat de despartire dar nu vrea sa auda. Are probleme mari cu bautura si cu toate astea nu vrea sa-mi lase copilul. Copilul are si pasaport romanesc pe care l-am obtinut la scurt timp de la intrarea in tara pasaportul romanesc dar a intrat in tara cu viza care expira ca si a tatalui la sfarsitul lunii. daca dvs m-ati sfatuit sa depun ordonanta voi face tot ce este nevoie.
Refuz imbarcare zbor
AndreeaMW
Sunt cetatean roman cu rezidenta in Peru si in data de 5 noiembrie am dorit sa calatoresc din Peru spre Romania . In aeroportul din Lima mi s-a refuzat iesirea ... (vezi toată discuția)