avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Autorizatie de reparatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Autorizatie de reparatie

Buna ziua ! As vrea sa repar masina pe casco, am intocmit 4 dosare de dauna pentru fiecare avarie,dar am nevoie de autorizatie de reparatie de la politie. Se poate ca cei de acolo sa mi le elibereze,avand in vedere ca sunt incidente vechi de 1 an pe care nu le-am declarat pana acum sau am surpriza sa fiu sanctionata si nici autorizatii sa nu-mi elibereze? Mentionez ca daunele sunt minore : prag avariat in bordura, spoiler fata zgariat in gheata de asta iarna etc. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: daio73 , utilizator 12:35, 8 Mai 2013
Din moment ce aveti asigurare facultative(casco) si vi s-au deschis deja dosarele de dauna nu mai este necesara prezentarea la politie pentru eliberarea autorizatiilor de reparatii.
Se excepteaza prezentarea la politie pentru declararea unui accident in situatia in care v-ati gasit masina avariata si nu cunoasteti autorul si aveti casco sau prin intermediul unui constat amiabil daca sunt implicate doar 2 masini in accident
Si firmele de asigurari au un model de AR(autorizatie de reparatii)
Cei de la asigurari mi-au spus ca fara autorizatie de reparatie de la politie cu data la care s-a produs dauna, nu imi pot baga masina in reparatii.
Este o practica.Fi-ti mai convingatoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunsul la contestati stefan1900 stefan1900 in urma cu doua saptamani am avut " pocnit " de un autobuz ! In concluzie organul in masura sa constate si sa hotarasca cine ce si cum a facut dreptate ... (vezi toată discuția)
Am gasit masina lovita in fata casei, cum procedez? cata-bog cata-bog Buna ziua. Mi-am gasit masina ce era parcata in fata casei, lovita si zgariata. Nu stiu cine a lovit-o deci nu o pot repara pe asigurarea vinovatului. Eu am ... (vezi toată discuția)
Dosar dauna casco mia_livia mia_livia Buna ziua.Am casco la [EDITAT] din august 2012 si nu am avut nici un accident/incident pana acum o saptamana cand vineri spre sambata noaptea o pisica ... (vezi toată discuția)