Buna ziua
Am o amica care locuieste intr-o casa din cele nationalizate.in 2012 fostul proprietar a fost pus in drepturi de catre primaria mun Buc. Acum , in martie Ac, proprietarul a aparut cu o notificare pentru stabilirea chiriei - acesta cere o suma 400 Euro dar vrea sa-i fie platita chiria din momentul in care acesta a fost pus in drepturi - ceva de genul martie 2012
acum . Amica mea intreaba daca este posibil sa se ceara / sa se obtina in instanta acest lucru ? mentionez ca proprietarul nu a putut fi contactat pana in acest moment pentru ca nu a stiu de unde sa-l ia.
Logic ar fi ca chiria sa se stabileasca de la momentul actual nu de la momentul martie 2012- Mai mentionez ca amica are contract cu fostul ICRAL pana in 2014 iar chiria platita catre ICRAL a fost pana in iulie 2012 inclusiv.
In mod normal nu poate sa ceara chiria din urma. Teoretic, noul proprietar (fostul proprietar repus in drepturi) trebuie sa respecte contractul incheiat intre locatar (chirias) si ICRAL (ce o fi si aia...:D), cu exceptia cazului in care din anumite clauze exprese ar rezulta contrariul. Cu alte cuvinte, noul proprietar ar trebui sa respecte contractul de locatiune pana in 2014. In cazul in care acesta poate schimba chiria din contract, sau cere rezilierea, trebuie in mod obligatoriu sa va notifice mai inainte cu privire la aceste aspecte. Asadar, daca ar avea dreptul sa modifice cuantumul chiriei, poate face acest lucru doar dupa ce va notifica, anuntanduva astfel ca va interveni o modificare. Chiria putand deci a fi schimbata dupa data notificarii doar pentru viitor. :)
Locatiune
Roxana alina Stancu
Buna ziua. Dobanditorul unui imobil inchiriat chiar nu are nici o posibilitate de a rezilia locatiunea anterior implinirii termenului?? Contr ii este opozabil ... (vezi toată discuția)
Titan al
dumitru2000
- avem 1 ctr de v-c incheiat in anul 2006 intre Primaria Bucuresti prin [b]Titan AL[/b] si chirias in baza legii 112.
- acum, fostul proprietar -care avea ... (vezi toată discuția)