avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Nu mai doresc sa lucrezi la o anumita firma, pentru ca se lucreaza in ture, si de noapte si nu mai rezist.Am plcat de pe o zi pe alta, ce se poate intampla, ce poate sa -mi faca angajatorul?
Cel mai recent răspuns: balazszsuzsa , utilizator 20:39, 14 Mai 2013
Sa va desfaca CIM disciplinar pt absente nemotivate, conf RI. Daca ati inaintat catre conducere o demisie, atunci va trebui sa ramaneti la firma si sa lucrati in perioada de preaviz de maxim 20 zile lucratoare, conf CIM. Insa conf art 81 alin 8 CM "salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă."

Daca lipsiti de la servicu, atunci angajatorul este îndreptăţit să dispună sancţionarea dvs disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

Dvs aveti posibilitatea sa solicitati incetarea c.i.m. fie prin demisie (art.81 C.mun.) , fie cu acordul partilor (art.55 lit.b C.mun.)
multumesc, poate fi nerespectarea (angajatorului a) programului de 12 cu 24 motiv de nerespectare a CIM?
Numai daca acel program 12/24 nu este specificat in c.i.m. ... daca in c.i.m. aveti prevazut un program de munca de 8 ore/zi fara alte specificatii , atunci poate fi considerata o nerespectare a c.i.m. ...
multumesc, si daca nu mi sa dat exemplarul 3 din contract eu cum pot dovedi ca e specificat 8 ore pe CI?

Alte discuții în legătură

Contract de munca nedumeritus nedumeritus Din mai multe motive doresc incetarea contractului de munca pe o perioada determinata de trei luni (program haotic, nu am primit CIM nici dupa mai mult de o ... (vezi toată discuția)
Lncetare cim nedumeritus nedumeritus Dupa ce am primit o parte din drepturile banesti, am fost chemat de catre angajator sa semnez demisia. Nu am solicitat incetarea contractului de munca. Aveam ... (vezi toată discuția)
Cim Andreea_Barbut Andreea_Barbut Dacă CIM pe ultima pagina unde apare data la care a fost înmânat de catre angajator nu este scrisul meu. Este un alt scris pot să in judecata compania pt ... (vezi toată discuția)