avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Punere in Aplicare Hotarare Custodie Comuna
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Punere in Aplicare Hotarare Custodie Comuna

Buna Dimineata!

Va rog sa ma indrumati cum sa procedez pentru a intra cat mai repede in posesia Hotararii judecatoresti in cazul custodiei comune a fiului meu.
Iata cum stau lucrurile:procesul a fost judecat initial la jud. sect 3 apoi apelul la Tribunalul Bucuresti iar recursul la Curtea de apel.
Actualmente am fost la Curtea de apel,si mi s-a comunicat ca hotararea este redactata si dosarul trimis inapoi la Tribunalul Buc. de unde a venit de altfel.
Intrebarea mea este cum trebuie sa procedez pt a pune cat mai repede in aplicare sentinta.
Va multumesc anticipat pt raspunsuri!
De la tribunal dosarul va fi trimis catre judecatorie. Odata ajuns acolo veti putea face legalizarea hotararii judecatoresti.

Dupa ce aveti o hotarare legalizata veti putea apela la un executor judecatoresc pt a o pune in aplicare.
Depuneti o cerere la Judecatorie prin care solicitati eliberarea unei copii de pe sentinta ramasa definitiva si irevocabila si, totodata, solicitati investirea acesteia cu formula executorie. Cererea trebuie insotita de taxa de timbru si timbru judiciar. Cu sentinta investita va prezentati la un executor judecatoresc.
Executarea provizorie

Art. 448

Executarea provizorie de drept

(1) Hotărârile primei instanţe sunt executorii de drept când au ca obiect:

1. stabilirea modului de exercitare a autorităţii părinteşti, stabilirea locuinţei minorului, precum şi modul de exercitare a dreptului de a avea legături personale cu minorul;

Adresati-va executorului judecatoresc.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala impotriva angajatorului Maria9 Maria9 Buna dimineata, Anul trecut, in urma procesului cu angajatorul, Tribunalul a hotarat sa primesc salariile restante si indemnizatia concediului de odihna ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu sorincapitanescu sorincapitanescu Buna ziua, Am si eu o problema.:( In 25.11.2009 am castigat la Tribunalul Bucuresti (pe fond) un proces cu ANRP-Legea 290/2003.:D In 30.12.2009 ANRP a ... (vezi toată discuția)
Plata drepturilor la pensie in urma unei hotarari judecatoresti silviaRadu54 silviaRadu54 Printr-o hotarare judecatoresca ramasa definitiva in urma recursului am castigat drepturi restante la pensie din anul 2012. 1. Cum trebuie sa procedez? 2. ... (vezi toată discuția)