avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită titlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

titlu executoriu

Buna ziua,
Am si eu o problema.:(
In 25.11.2009 am castigat la Tribunalul Bucuresti (pe fond) un proces cu ANRP-Legea 290/2003.:D
In 30.12.2009 ANRP a trimis o adresa catre Comisia Judeteana de Aplicare a Legii 290/2003 (acestia au primit-o pe 04.01.2010) o adresa prin care le solicita revocarea Hotararii de despagubiri emise de aceasta (cu toate ca Tribunalul imi daduse anterior mie castig de cauza in aceasta speta, deci solicitarea era ilegala).:stunned:
Au facut recurs la Curtea de Apel Bucuresti unde solicitau ca si la Tribunal revocarea Hotararii emise de Comisia Judeteana de Aplicare a Legii 290/2003 (au depus si copie dupa dosarul care a stat la baza emiterii Hotararii Comisiei Judetene+adresa lor catre Comisia Judeteana de revocare a acestei Hotarari).
Recursul a fost respins in 20.05.2010 ca nefondat.
Intrebari:
-pot avea vreo surpriza cu adresa catre Comisia Judeteana de Aplicare a Legii 290/2003? In sensul ca acum cand s-a emis o Hotarare definitiva Comisia Judeteana sa revoce Hotararea in cauza? Ce as putea face?
-cum procedez sa intru in posesia Hotararea Curtii de Apel Bucuresti in forma redactata (eu fiind din provincie)? Si bineinteles sa o fac definitiva (adica sa o legalizez)? Si unde o legalizez: Curtea de Apel sau Tribunal?
-cum procedez sa o investesc cu Titlu Executoriu? Si unde: la Tribunal?
-in cazul mentionat mai sus trebuie sa astept sa se reintoarca dosarul la Tribunal? sau pot cere acum (la 5-7 zile de la pronuntarea de la Curtea de Apel) un Certificat de Grefa de la Curtea de Apel si in baza acestuia sa solicit la Tribunal investirea cu Titlu Executoriu a Hotararii (chiar daca n-a ajuns dosarul la Tribunal)?
-cand am Titlul Executoriu in mana ce fac: ma prezint la un Executor Judecatoresc care sa-i someze (somatia o redacteaza acesta?) si in caz ca nu-mi dau despagubirile sa-i execute?
Cu mii de multumiri anticipate ptr raspunsuri!=D>
Cel mai recent răspuns: sorincapitanescu , utilizator 11:54, 25 Mai 2010
Solicitati oficial Curtii de Apel Bucuresti comunicarea hotararii
Totodata achitati taxa de timbru judiciar si timbrul judiciar ,pe care le anexati cereri de investire cu solutia de definitiva si irevocabila
In baza titlului executoriu ,contactati executor judecatoresc care demareaza procedura legala de executare
Adica solicit in scris Curtii de Apel Bucuresti comunicarea hotararii acasa, cand imi soseste hotararea redactata ma prezint la Curtea de Apel, solicit investirea cu solutie definitiva si irevocabila (cu achitarea taxei de timbru judiciar si a timbrului judiciar), cu aceasta ma prezint la Tribunal si solicit investirea acesteia cu Titlu Executoriu, urmand ca apoi sa ma prezint la Executorul Judecatoresc pt demararea procedurilor legale de executare?:O
Am inteles bine?:">
Cu multumiri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune cominatorii de intarziere sorincapitanescu sorincapitanescu Buna ziua, Am o Hotarare definitiva si irevocabila, investita cu formula executorie prin care ANRP pe Legea 290/2003 trebuie sa respecte Hotararea Comisiei ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 iulian nicu iulian nicu as dori un raspuns din partea avocatnet ,cu privire la problema mea; am dosarul depus la anrp din luna martie/2007cu decizie ,hotarire,dovada refugiului si ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 ni_leta ni_leta Buna ziua Am rugamintea daca ma poate ajuta cineva. Incerc sa sintetizez: 1. anul 2003 - am depus cererea la Prefectura insotita de inscrisurile ... (vezi toată discuția)