avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Obligatia persoanelor fizice de a-si declara ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Obligatia persoanelor fizice de a-si declara veniturile realizate in 2012 pana la 27 mai

Referitor la obligatia pers. fizice de a-si declara veniturile, am si eu o intrebare.Daca am lucrat la aceasi firma din anul 2004 pina in data de 07-01-2013(fara intrerupere) data la care mi-am inaintat demisia... mentionand totodata ca firma nu mi-a eliberat nici un document referitor la activitatea mea din perioada mentionata nici pina in ziua de azi(am cerut acest lucru verbal, e drept) cine are obligatia de a depune aceste declaratii de venituri ? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:43, 27 Mai 2013
O sa preiau din textul intrebarii dumneavoastra "am lucrat la aceasi firma...de unde am inaintat demisia" si o sa va rog sa detaliati ce fel de contract ati avut incheiat.
Daca ati avut contract de munca, nu trebuie sa va preocupati de respectivele declaratii caci cu asta se ocupa angajatorul.
Buna ziua, am avut contract pe perioada nedeterminata. Va multumesc pentru raspuns.
eu daca mi-am facut PFA-ul acum 2 saptamani trebuie sa-mi declar venitul pana pe 27 pentru 2 saptamani inca care n-am avut activitate? :O
Pentru vlad214:
Acum 27 mai 2013 e termenul limita pentru depunerea declaratiei 200 cu situatia financiara a anului 2012. Dumneavoastra daca v-ai infiintat pfa-ul in acest an, veti depune declaratia 200 abia la anul, pana pe 25 mai 2014.
Acum in maxim 15 zile de la infiintare, trebuie sa depuneti declaratia 220 cu venitul estimat pentru acest an si apoi va va veni acasa decia de impunere cu ratele de platit in acest an la impozitul pe venit si contributia la sanatate. Deasemenea, daca nu mai aveti alt contract de munca in alta parte sau nu sunteti pensionar, trebuie sa depuneti si declaratia 600 cu acelasi venit estimat si pentru care veti plati si contributie la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite obligatorii pfa 2013 anoai anoai Am nevoie de clarificari cu privire la impozitele obligatorii PFA in 2013. Sunt in urmatoarea situatie - PFA infiintat in 2008, de la infiintare si pana in ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa marfan marfan Buna ziua, Sunt un novice cu un PFA abia deschis anul asta. Dupa o activitate fructuasa care m-a lasat pe minus, vreau sa stiu ce declaratii trebuie depuse ... (vezi toată discuția)
Obligatii de plata si declarative pfa luputiti luputiti Buna ziua, Anul trecut am infiintat un PFA, fara TVA si fara norma, in idea ca daca lucrez o perioda de timp, sa platesc impozit pe ce am realizat. Sint ... (vezi toată discuția)