avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratii PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratii PFA

Buna ziua,

Sunt un novice cu un PFA abia deschis anul asta. Dupa o activitate fructuasa care m-a lasat pe minus, vreau sa stiu ce declaratii trebuie depuse pentru anul acesta, si pana la ce termen.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:01, 14 Decembrie 2013
Precizez ca n-am avut angajati.
Pana la 25 mai 2014 o sa depuneti declaratia 200 cu situatia anului 2013.
Pentru anul 2014, pana la 31 ianuarie depuneti declaratia 220 cu venitul estimat pentru 2014.
Daca trebuie sa platiti si contributie la pensie, tot in ianuarie depuneti declaratia 600 cu venitul lunar asigurat care pentru anul 2014 nu trebuie sa fie mai mic de 805 lei si va rezulta o contributie lunara la pensie de 252 lei.
Pana pe 25 februarie 2014 sa depuneti si declaratia 392. Asta se depune o data pe an.
La 31 decembrie 2013 inventariati mijloacele fixe si obiectele de inventar cumparate cu factura/acte doveditoare pe pfa, daca aveti asa ceva, si le treceti in registrul inventar.
Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2013
george-neagu, moderator
multumesc de lamuriri,
de contributii la pensie nu e cazul, neavand angajati (cred)

mai e un necaz, ca la deschidere am trecut un venit estimat muult prea mare (de, marile sperante ale inceputului) iar firma, dupa cum spuneam, acum e pe minus. Se va impozita intai estimarea mea apoi, in tura urmatoare, se restituie, sau se impoziteaza de la inceput nimicul produs? multumesc frumos.
Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2013
marfan, utilizator
Ce v-am spus pentru contributia la pensie se referea daca dumneavoastra aveti un contract de munca in alta parte, nu daca aveti angajati la pfa.
Tot raspunsul se referea doar la pfa fara salariati. Daca apar si salariati, pe langa acelea, mai trebuie sa depuneti declaratia 112 si sa platiti in plus pentru acele salarii.
Ultima parte ati inteles-o bine.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru functionarea unui pfa :d zorpika zorpika Hey, am resusit sa imi deschid un PFA si am nevoie de ajutorul vostru. :) Cine stie ce am nevoie mai departe , gen : chitantier , registru , stampila etc.? ... (vezi toată discuția)
Declaratia 600 - pensie pfa QED QED Buna ziua, As avea nevoie de o lamurire in legatura cu completarea declaratiei 600 pentru un PFA. Nu am contact cu Casa de pensii si nu am platit pensia ... (vezi toată discuția)
Incepere activitate la pfa cattalinr cattalinr buna ziua, mi-am facut un pfa de cateva zile, care sunt pasii care trebuie sa-i fac dupa ce am obtinut certificatul de inregistrare? ca pfa in afara de ... (vezi toată discuția)