avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... PFA SAU SRL?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

PFA SAU SRL?

Buna ziua!
Va rog sa ma sfatuiti si pa mine, ca si inginer in constructii, ce forma de inregistrare sa aleg:ca si PFA sau ca SRL, pentru lucrari de proiectare in constructii?
Ce avantaje si dezavantaje am in fiecare caz in parte?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: krisztina , utilizator 12:08, 3 Martie 2009
1 Puteti infiinta un srl - microintreprindere cu impozit de 3% pe cifra de afaceri ,sau 16% impozit pe profit cu conditia ca , pentru microintreprindere , sa angajati in termen de 60 de zile de la infiintare un salariat. Daca veti avea angajati va trebui sa platiti catre stat si contributiile la salarii pentru acestia , sa faceti declaratiile lunare , sa aveti un contabil,etc.
2.In calitate de PFA nu puteti angaja pe nimeni . Pentru a putea angaja ca persoana fizica trebuie sa va infiintati o intreprindere individuala .Si aiciveti plati impozit 16% .

Iti recomand sa faci o intreprindere individuala.
Poti angaja citi oameni vrei.
Impozit 16%, contabilitate supersimpla.

Alberto Kurtyan
Depinde cu cine vei incheia contracte.si atentie si la ce mai spune OUG 44/2008:
Persoana fizica autorizata si persoana fizica titulara a intreprinderii individuale raspund pentru obligatiile lor cu patrimoniul de afectatiune, daca acesta a fost constituit, si, in completare, cu intreg patrimoniul lor, iar in caz de insolventa, sunt supuse procedurii simplificate prevazute le Legea nr. 85/2006.
Contabilitatea e supersimpla, atata atata timp cat n-o faci tu.
Va multumesc, pentru toate raspunsurile la intrebarea mea.
O zi buna va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri pfa alina240 alina240 Intentionez sa devin PFA insa mai am unele nelamuriri legate de patrimoniul de afectatiune si bunurile personale. Activitatea desfasurata va fi de inchirieri. ... (vezi toată discuția)
Pfa, ii sau srl? luca_claudia72 luca_claudia72 as dori sa-mi deschid un magazin cu haine si incaltaminte second hand. care din cele 3 forme ar fi mai indicat pfa, ii sau srl? (vezi toată discuția)
P.f.a sau srl? solomcarmendamiela solomcarmendamiela am autorizatie de artificier, doresc sa-mi deschid o afacere in acest sens ( participare la festivitati, nunti, etc. cu jocuri de arificii).Am actele necesare ... (vezi toată discuția)