avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Interpretare Ordinul 14/2011
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Interpretare Ordinul 14/2011

Privitor la valabilitatea vechii polite de asigurare, conform prevederilor art.29, alin.(2) din Normele RCA puse in aplicare prin Ordinul 14/2011 al CSA:

“ (2) În cazul înstrăinării unui vehicul în baza unor acte civile sub semnătură privată, pentru care există o asigurare obligatorie RCA valabilă, această asigurare rămâne în vigoare până la data dobândirii calităţii de titular al înmatriculării/înregistrării vehiculului de către noul proprietar. În cazul în care noul proprietar deţine o asigurare obligatorie RCA pe numele său, aceasta va fi considerată valabilă chiar dacă nu s-a efectuat procedura de înmatriculare/înregistrare pe numele său.


Sa inteleg ca daca tata are deja o polita de asigurare valabila pe numele lui si eu fac contract de vanzare cumparare, aceasta e valabila?! Sau cum s-ar interpreta la mintea cocosului cele subliniate? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: catalintarcea , utilizator 11:45, 8 Mai 2013
Daca vreti sa cumparati de la tatal Dvs. autoturismul sub semnatura privata, asigurarea veche ramane valabila pana la transferul proprietatii catre Dvs. (daca intre timp polita nu expira, fireste...).
Exista varianta sa faceti o polita noua pe numele Dvs., iar tatal ar avea dreptul la recuperarea unei sume din prima de asigurare achitata.
nu am precizat ca masina este pe numele meu. mea culpa!

edit: ideea este sa fac doar contractul de vanzare cumparare de la mine catre tatal meu si atat. fara a reinmatricula masina (cu riscul de a fi prins de politie ca nu respect termenul de 30 de zile), iar polita rca sa fie pe numele tatalui meu...
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2013
catalintarcea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident in romania- asigurare fãcutã pe un nume divers de proprietar AndronacheIonica AndronacheIonica Buna seara, Ma numesc Andronache Ionică, cetățean roman cu rezidenta în Italia. În noaptea de 11 iunie în Sebeș am fost tamponat în spate ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca pe 6 luni dar nu e valabila faranumeeu faranumeeu Buna, Am cumparat un autoturism pe firma de la o persoana fizica ,am facut cuntractul de vanzare cumparare si polita rca pe 6 luni in vederea ... (vezi toată discuția)
Recuperare rca in 2014 Visarex Visarex Buna ziua. Am urmatoarea dilema: am vandut masina, am radiat-o de la primarie si am decis sa merg sa imi recuperez banii pe asigurare deoarece o facusem cu o ... (vezi toată discuția)