avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... perioada de inscriere la curs EPI - Cursuri de ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

perioada de inscriere la curs EPI - Cursuri de evaluator imobiliar si de terenuri.

Buna tuturor,

Vreau sa ma inscriu la un asemenea curs dar de pe siteul ANEVAR am inteles ca cel putin pt Bucuresti nu mai sunt locuri pt semestrul l.
Tot de pe net am vazut ca dureaza 3 luni ca e impartit in 4module si de la discutiile voastre mai vad si ca nu orice curs efectuat inseamna ca e si acreditat.
Acum vin si cu intrebarile ,deci, anul acesta se mai organizeaza asemenea cursuri,vor fi doar in Bucuresti si daca eu nu sunt din Bucuresti ,ma pot inscrie? Cam astea ar fi.

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:59, 10 Mai 2013
Anunturile de curs se fac de regula publice, prin afisare la sediul filialelor si in presa.
Trebuie sa tineti legatura cu filiala teritoriala pentru a afla toate informatiile care va intereseaza. Eventual sa lasati adresa pentru a fi contactata, cand se anunta cursul.
Nu uitati sa pregatiti din timp dosarul pentru autorizare, cursul nefiind singurul document din dosar. Gasiti informatile pe site-ul ANEVAR.
Cursuri se pot efectua si in provincie, in functie de numarul de solicitanti.
Trebuie sa stiti ca autorizarea ANEVAR nu va da dreptul sa efectuati expertize tehnice judiciare. Autorizarea ANEVAR va da dreptul sa faceti evaluari imobiliare si de terenuri pentru uzulul personal al celor interesati, fara a fi avute in vedere, aceste evaluari ca documente acceptate de catre instantele de judecata/ parchet, in fata unei expertize tehnice judiciare.
Pentru a deveni expert/ specialist judiciar, trebuie sa indepliniti conditiile prevazute in OG nr.2/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare, privind expertiza tehnica judiciara si extrajudiciara.
Multumesc pentru raspuns

Deci, am facut ce ati zis, am scris catre filiala Centru daca mai organizeaza concurs anul acesta dar nu am primit raspuns.
Acum, poate mai aveti putina rabdare ca mai am o intrebare , eu nu am studii tehnice superioare ci de Drept, si cred ca nu ma calific pentru cursul ANEVAR, asa mi am explicat eu tacerea dansilor, si atunci cum sa ma prezint la cursuri de formare?
Am vazut ca sunt recunoscute unele cursuri de master, integral sau partial, poate asa sa mai am o sansa sau ca mai sunt niste cursuri la Camera de Comert de la noi.
Ca sa n o mai lungesc, cursurile de formare/ initiala se organizeaza doar de ANEVAR pentru cei cu studii tehnice sup sau cu experienta notariala sau asemenea? Iar in cazul meu, trebuie sa urmaresc alte institutii de stat/ private care formeaza pregatirea initiala?

Of, incep sa cred ca nu prea i pentru mine felul asta de mancare, asa cum zicea bunica. :oops:
Nu cred ca studiile de drept sunt suficiente, in conditiile in care autorizarea ANEVAR este una tehnica.
Trebuie sa va documentati in ce consta dosarul care trebuie completat in vederea obtinerii autorizarii, cursul fiind doar una din cerinte.
Raspunsurile de la institutii publice se primesc de regula in interiorul termenului de 30 de zile, prevazut de legea petitiilor. La asociatii profesionale este cam la voia acestora, poate in regulamentul propriu sa fie ceva mentiuni in acest sens.
Pe site-ul ANEVAR gasiti o serie de informatii care va pot fi utile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atribuirea calitatii de expert evaluator Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Ma gandeam sa incep si eu niste cursuri de a deveni expert evaluator in domeniul imobiliar si in evaluarea intreprinderilor. Se merita oare? Imi ... (vezi toată discuția)
Certificat absolvire cursuri anevar Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Aproape fara sa vreau m-am pricopsit cu un certificate de absolvire ale unor cursuri ANEVAR in domeniul evaluarii. Imi poate spune cineva ce as ... (vezi toată discuția)
Interviu pentru experti anevar POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE MJ a publicat pe site-ul propriu un anunt pentru organizarea de interviu in perioada 02-06.06.2014, in vederea obtinerii autorizarii ca expert in specialitatea ... (vezi toată discuția)