avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatoria unui cetatean Roman in Olanda cu un cetatean ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatoria unui cetatean Roman in Olanda cu un cetatean Olandez

Buna ziua ! Ma numesc Marius si sunt din Galati. As dori o informatie clara de la dumneavoastra!!! Sunt cetatean Roman si doresc sa ma casatoresc in Olanda cu un cetatean Olandez,ce acte imi sunt mie necesare ????
(oriunde intreb m-i se ofera raspunsuri incomplete sau eronate si mereu aflu ceva nou necesar )
Va multumesc anticipat !!!
Astept raspunsul dumneavoastra !
Cel mai recent răspuns: marduc , utilizator 19:54, 14 Septembrie 2013
Daca nu ati mai fost casatorit si sunteti la prima casatorie aveti nevoie de:
-certificatul de nastere model nou international, apostilat(se aplica apostila de catre prefectura),
- adeverinta de cutuma , anexa 9 cu mentiuni, eliberata de starea civila de la locul de nastere de asemenea apostilata de catre prefectura
-buletinul sau pasaportul aflat in termen de valabilitate
- certificat medical eliberat de un medic din Olanda
- declaratie pe proprie raspundere cu privire la faptul ca doriti sa va casatoriti si indepliniti conditiile de fond cerute de legea romana de a va casatori in Olanda, precum si cu privire la regimul matrimonial ales, declaratie pe care o veti da la un notar din Olanda
-un translator.
Va multumesc foarte mult !
As dori totusi sa stiu si in cazul in care am mai fost casatorit de ce am nevoie !!
Ati mai fost casatorit in Romania? Ati divortat tot in Romania? Oricum in adeverinta de cutuma, anexa 9 pe care o veti obtine de la starea civila a locului dvs. de nastere vor fii mentionate atat casatoria cat si divortul. Important este ca aceste mentiuni sa fie inscrise pe marginea actului dvs. de nastere. Aveti grija ca si adeverinta de cutuma se supune apostilarii( la prefectura), in schimb sentinta de divort trebuie apostilata mai intai de judecatoria care a emis-o dupa care de catre Tribunalul Judetean.
Va multumesc mult ! Daca ma mai puteti ajuta cu o singura problema.....
Care este tribunalul Judetean din Galati ? Si daca am un copil de 8 ani,din prima casatorie in Romania cu o romanca,iar copilul mi-a fost incredintat mie dar eu doresc sa il las sa isi termine scoala in Romania in grija parintilor mei ,ce probleme intampin ?

Date de contact Tribunalul Judetean Galati
Adresa: Brailei 153 Galati
Telefon: 460331
Fax: 460331
Inainte de a pleca din tara mergeti la Serviciul de Asistenta sociala de care apartineti cu domiciliul impreuna cu parintii dvs. unde dati o declaratie si dvs, si parintii ca sunteti de acord ca pe perioada cat dvs. lipsiti copilul sa fie ingrijit de parintii. Daca minorul are 14 ani e bine sa-si dea si acesta acordul in scris.

Alte discuții în legătură

Acte cetatean roman pentru casatoria in ue tama tama buna ziua. vreau sa ma casatoresc cu un cetatean italian ce acte imi trebuiesc din tara si de unde le pot lua? casatoria va fi in italia. trebuiesc apostile? ... (vezi toată discuția)
Casatoria intre un cetatean roman si unu cetatean grec ce acte sunt necesare si care este valabilitatea acestor acte? sylvye sylvye Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti sa imi explicati ce acte sunt necesare pentru casatoria intre un cetatean roman si unul grec? Casatoria ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru casatorie cu un cetatean egiptean anamarya anamarya Buna dimineata.Va rog, imi puteti spune ce acte imi trebuiesc pentru a ma castori cu un cetatean din Egipt.Am inteles ca am nevoie de un act scris in engleza ... (vezi toată discuția)