avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... acte necesare pentru casatorie cu un cetatean egiptean
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

acte necesare pentru casatorie cu un cetatean egiptean

Buna dimineata.Va rog, imi puteti spune ce acte imi trebuiesc pentru a ma castori cu un cetatean din Egipt.Am inteles ca am nevoie de un act scris in engleza cu datele si starea mea civila,care trebuie stampilat apoi la ambasada Egiptului in Romania.Problema este ca nu stiu daca trebuie sa eliberez aceasta hartie de la primarie sau trebuie sa merg la un notar sa o legalizez. Am mai inteles ca mai am nevoie si de o stampila de la Ministerul de Externe.Sunt confuza, pentru ca am nevoie de multe hartii si nu stiu de unde sa le eliberez #-o..Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 21:51, 25 Noiembrie 2011
Daca va casatoriti in Egipt, interesati-va la autoritatile egiptene ce documente vi se cer. Adeverinta de celibat o obtineti de la primaria care are in pastrare actul dumneavoastra de nastere. Apoi, banuiesc ca aveti nevoie de o traducere legalizata in limba engleza.
Pentru informatii despre procedura supralegalizarii, va recomand sa contactati M.A.E.: [ link extern ]
Va multumesc mult pentru informatiile oferite.
Aveti nevoie de o adeverinta anexa 9 -adeverinta de cutuma-de la locul de nastere din care sa rezulte cu ce mentiuni figurati pe marginea actului de nastere. Daca locul nasterii nu corespunde cu locul de domiciliu atunci puteti solicita adeverinta de la starea civila de la locul dvs. de domiciliu care va face corespondenta cu starea civila de la locul nasterii. Adeverinta o apostilati la prefectura de judet de la locul de domiciliu. Tot acolo veti apostila si certificatul de nastere. Daca cumva ati mai fost casatorita trebuie sa apostilati certificatul de casatorie si sentinta de divort precum si certificatele de nastere ale copiilor, asta in cazul in care aveti. Aveti nevoie de viza in pasaport, altfel nu puteti pleca in Egipt. De asemenea veti supralegaliza actele la MAE si Ministerul Justitiei dupa care le veti traduce. Casa de piatra!
Justitiarul71 a scris:

Adeverinta o apostilati la prefectura de judet de la locul de domiciliu. Tot acolo veti apostila si certificatul de nastere. Daca cumva ati mai fost casatorita trebuie sa apostilati certificatul de casatorie si sentinta de divort precum si certificatele de nastere ale copiilor, asta in cazul in care aveti.


Egiptul nu a aderat la Conventia de la Haga din 1961. Nu ii foloseste apostila, ci trebuie sa urmeze procedura supralegalizarii.
Casatoria in Republica Araba Egipt

Casatoria legala intre un cetatean roman si un cetatean egiptean in Republica Araba Egipt se efectueaza numai la Ministerul de Justitie egiptean (piata Lazoghly). Pentru a putea efectua casatoria in fata autoritatilor din R.A.Egipt este necesara o declaratie data la Ambasada Romaniei la Cairo din care sa reiasa statutul civil al persoanei (necasatorit, divortat), precum si religia (crestina, musulmana).

In cazul in care persoana a mai fost casatorita, va trebui sa prezinte si sentinta de divort definitiva si irevocabila, care , de aemenea, trebuie supralegalizata in prealabil, la Ministerul de Justitie si Ministerul Afacerilor Externe roman.

Dupa efectuarea casatoriei, aceasta trebuie transcrisa in Romania, la primaria de domiciliu, unde se va obtine un certificat de casatorie romanesc. Inainte de prezentarea la primarie, certificatul de casatorie egiptean trebuie supralegalizat la M.A.E. egiptean, la ambasada de la Cairo si la M.A.E. roman.

De asemenea, trebuie prezentata o declaratie (care trebuie de asemenea supralegalizata) a celor doi soti cu privire la numele de familie pe care il vor purta dupa casatorie.

Transcrierea se poate face fie personal, fie prin procura, autentificata la ambasada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte si alte proceduri necesare pt casatorie in romania cu un cetatean egiptean laraiva laraiva Buna sa va fie inima! Doresc sa ma casatoresc in Romania cu un cetatean egiptean. 1.Stiu ce trebuie pt Primarie,dar nu sunt lamurita cu Apostila care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - casatorie cu cetatean strain cristina camy cristina camy am si eu o intrebare am cunoscut un arab care este divortat,ce acte ii trebui pentru a se casatori in romania? va multumesc (vezi toată discuția)
Act de casatorie incheiat in fata autoritatilor egiptene fara sa fie depus la ambasada carmina0665 carmina0665 Buna ziua, As dori sa stiu cum pot afla daca in urma unei casatorii incheiate cu un cetatean egiptean,actul de casatorie emis de autoritatile egiptene, insa ... (vezi toată discuția)