avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj- martori
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj- martori

Buna ziua!
Maine, am un proces de partaj, iar fostul sot vrea sa profite de faptul ca m-am certat cu copilul meu de 18 ani si sa il bage martor. Eu sunt reclamanta in aceasta cauza, iar paratul a cerut, prin cerere reconventionala, 80% din valoarea casei.
Mi-e teama ce influenta ar putea avea o marturie impotriva mea de la propriul meu copil.
Ce ma sfatuiti sa fac? Pot refuza ca propriul meu copil sa nu vina ca martor in acest proces?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:31, 8 Mai 2013
Rudele de pana la gradul 3 inclusiv, nu pot fi martori in procesele civile.
Invocati disp.art 189 al.1 pct.1 din c.proc.civ.si aratati ca va opuneti ca martorul in calitate de descendent sa fie audiat., acesta fiind in grad oprit de lege.
Art.189 al. 1 pct.1
Nu pot fi ascultati ca martori:
pct.1.- rudele si afinii pana la gradul 3 inclusiv.
Presupun ca actiunea de partaj a fost introdusa inainte de intrarea in vigoare a noului cod de procedura civila - adica inainte de 15 februarie 2013 ( insa si in noul cod dispozitia se mentine - disp. art.315 al.1 pct.1.)
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Multumesc frumos. Daca si eu aveam un martor, fratele meu, care este si coplatitor la imprumutul bancar pentru cumpararea imobilului ce face obiectul acestui partaj, presupun ca nici noua nu o sa ne dea voie sa avem acest martor, nu-i asa?
In locul fratelui, probati cu contractul de credit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzare martor virtual72001 virtual72001 In cadrul unui proces de partaj judiciar, dupa parintii defuncti, reclamanta este reprezentata de mandatar (sotul ei). La audierea martorilor reclamanta ... (vezi toată discuția)
martor - cerere instituire a ordinului de protectie mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca la cererea de emitere a unui ordin de protectie, reclamantul poate aduce ca martor propria fiica, cu care dealtfel si ... (vezi toată discuția)
Martori la divort sorana_g sorana_g buna ziua, as putea sa folosesc ca martor intr-un proces de divort pe tatal meu ? ( eu sunt paratul ). va multumesc frumos ! (vezi toată discuția)