avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comunicare decizie de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comunicare decizie de concediere

Buna seara.Va rog sa imi spuneti daca o decizie de concediere se comunica angajatului la data de 04.05. 2013 (intr-o zi nelucratoare) ea incepe sa produca efecte juridice de la data comunicarii? (conform art. 77 din codul muncii) sau de la data prevazuta in decizie, in care se spune ca c.i.m-ul angajatului se incheie incepand cu data de 14.05.2013? In aceasta situatie angajatul mai are obligatia de a se prezenta la serviciu?
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 19:41, 8 Mai 2013
1. Codul muncii stabileste ca decizia de concediere produce efecte de la data la care a fost comunicata salariatului.

2. Raportul de munca va inceta la data de 14.05.2013.

3. Salariatul are obligatia de a se prezenta la serviciu pana la data incetarii c.i.m..
Deci, este conform legii faptul ca decizia a fost comunicata angajatului intr-o zi nelucratoare si inainte cu 10 zile de incetarea cim-ului?
Legea nu face nicio distinctie in sensul mentionat de dvs .. sunt anumite situatii in care decizia de incetare a c.i.m. se comunica intr-un anumit termen salariatului , astfel:
1. art.56 C.mun.
...
(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)-j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.

2. art.252 C.mun.
...
(3) Decizia de sanctionare se comunica salariatului in cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii.
....
Acum am inteles.Multumesc ptr. lamuriri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data incetare cim 61 a kitty_26g kitty_26g Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. In cazul in care un angajat nu se prezinta la comisia de cercetare disciplinara, cu ce data se va opera ... (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare si decizie de incetare contract dianarusu dianarusu Am o situatie, un salariat a fost cercetat disciplinar si i se va desface contractul de munca. Decizia de sanctionare, care i se comunica in 5 zile, este ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare c.i.m. - art.55 lit.(b) codul muncii. nimar nimar Buna ziua, In cursul anului 2010 agajatorul X emite o Decizie de incetare a C.I.M.-ului salariatului Y in temeiul art.55 lit.b Codul Munii - [b][i]cu ... (vezi toată discuția)