avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de sanctionare si decizie de incetare contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de sanctionare si decizie de incetare contract

Am o situatie, un salariat a fost cercetat disciplinar si i se va desface contractul de munca. Decizia de sanctionare, care i se comunica in 5 zile, este aceeasi cu decizia de incetare contract si pe baza careia se fac modificarile in revisal?
Sau la data comunicarii deciziei de sanctionare se emite decizia de incetare CIM?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: dianarusu , utilizator 14:45, 18 Mai 2012
O singura decizie, de incetare a CIM pe motive disciplinare.
@ dianarusu

Decizia de sanctionare este chiar decizia de incetare a c.i.m., in cazul sanctiunii desfacerii disciplinare a c.i.m. .. chiar daca aceasta i se va comunica salariatului in termen de 5 zile , transmiterea incetarii c.i.m. se face in REVISAL la data incetarii c.i.m., potrivit HG nr.500/2011
Am inteles, doar ca am ramas cu o dilema cu privire la redactare. In decizia de sanctionare ar trebui mentionat faptul ca incetarea intervine la data comunicarii deciziei, fara sa fie trecuta o data exacta de incetare? sau ar trebui sa existe o data exacta, posterioara sau din ziua comunicarii?
eu as putea sa inregistrez incetarea in revisal cu data trecuta de salariat la momentul comunicarii?

merci inca o data pentru ajutor!
Nu are cum sa fie trecut in decizia de incetare asa ceva .. data incetarii c.i.m. trebuyie sa fie o data exacta ... data incetarii c.i.m. poate sa fie ulterioara datei sedintei comisiei de disciplina sau chiar data sedintei si nicidecum data comunicarii deciziei de incetare.


Nu inteleg ori este desfacere disciplinara a c.i.m. ori este la initiativa salariatului ????

Corect. dar daca eu trec in decizia de sanctionare faptul ca CIM inceteaza cu data de 15.05, inregistrez in revisal cu 15.05 si eu ii comunic decizia pe 16.05, se mai aplica art 252 (3), unde este specificat faptul ca decizia isi produce efectele de la data comunicarii?
ar insemna sa fac o corectie in revisal, nu?
din aceasta cauza am o problema cu data de incetare CIM specificata. ar trebui sa fac tot posibilul sa o comunic in ziua desfacerii sau inainte, nu?

Alte discuții în legătură

Cind transmit in revisal incetarea unui cim pt.absente nemotivate? carmenbn carmenbn Un salariat lipseste nemotivat din 21.05.L-am convocat pt.cercetare disciplinara(prin posta) pe 13.06.Nu a venit,deci pot sa-i desfac contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Desfacerea disciplinara a contractului de munca dijmarescu dijmarescu Buna, In ceea ce priveste sanctiunile disciplinare ce pot fi aplicate in cazul savarsirii de catre angajati a unor abateri disiplinare, Codul Muncii o ... (vezi toată discuția)
Data incetare cim 61 a kitty_26g kitty_26g Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. In cazul in care un angajat nu se prezinta la comisia de cercetare disciplinara, cu ce data se va opera ... (vezi toată discuția)