avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorii prescrise
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorii prescrise

..buna..parintii mei au o problema si anume acum au luat legatura cu ei o firma de recuperare ce consta in faptul k au de recuperat o datorie de la o bank la care parintii mei au ramas cu rate neplatite...mentionez k,contractul cu bank s-a incheiat in 2005 iar de atunci pana azi nu i-a cautat nimeni sa le spuna ca au mai ramas cu suma restanta de plata...spuneti-mi ce se poate intampla pt k firma de recuperare a venit cu tot felul de amenintari si nu poti discuta cu ei in termeni amabili,parintii sunt in varsta si bolnavi iar genul acesta de discutii si amenintari nu-si au locul....multumesc :
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:39, 9 Mai 2013
Nu ati precizat concret modalitatea de legatura din partea firmei,parintii dvs au primit somatie de plata?
Avand in vedere vechimea mentionata,a intervenit termenul general de prescriptie
Spuneti-le parintilor sa nu semneze vreun act de la firma de recuperari. Nu ati mentionat perioada pentru care a fost acordat imprumutul, dar, cel mai probabil, a intervenit prescriptia extinctiva, termenul general de prescriptie fiind de 3 ani.
Chiar daca a fost acordat pe o perioada mai mare, nemaifiind platit, a intrat la scadenta anticipat si de atunci a inceput sa curga termenul de prescriptie. Acesta putea fi intrerupt (vedeti pe portal.just daca a existat vreo incuviintare de executare silita), dar nu prea cred, tinand cont ca din 2005 nu au mai platit. Legat de telefoanele si vizitele celor de la firma de recuperari, nu prea aveti ce sa faceti, deoarece prescriptia unei datorii nu inseamna ca nu mai aveti voie sa o platiti, asa ca ei pot sa insiste, doar doar o sa va streseze suficient ca sa doriti sa platiti si sa scapati de ei.
Daca prin incheiat contractul in 2005 intelegeti ca atunci s-a terminat, este prescris. Parintii ii pot trimite la plimbare pe recuperatori. Daca in 2005 e semnat, cand au incetat platile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie prescrisa? lari77 lari77 Buna ziua! Am aflat acum de o poprire pe conturi de la o firma de recuperari! Mentionez k la creditul care a fost vandut firmei de recuperari nu am mai platit ... (vezi toată discuția)
Prescriptie datorie sau deschid insolventa lylyan lylyan Buna ziua Societatea X a emis catre societatea Y facturi pana in dec. 2007. In acest moment poate soc. X sa isi mai recupereze banii de la societatea Y? Nu ... (vezi toată discuția)
Recuperatorii nu-mi dau pace carmen silva carmen silva buna ziua, problema mea este urmatoarea: parintii mei au decedat in martie2005. In anul 2006 am vandut imobilul unde au locuit, iar eu am parasit orasul ... (vezi toată discuția)