avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj - apartament proprietate a unuia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj - apartament proprietate a unuia dintre soti

buna ziua am o intrebare,sunt casatorit din 2005,am un baietel de 7 ani,vreau sa divortez si as vreau sa stiu ce drepturi am avand in vedere ca sotia are casa cumparata doar de ea in 2002.eu am investit in casa(parchet,mobila,centrala,termopane,pod etc,si manopera mea fiind total in casa),in plus eu am lucrat in strainitate un an si sase luni din care toti bani i-am transferat in cont bancar.avem o rata la banca de care a pus ipoteca casa.ce drepturi as avea daca as putea sa recuperez ceva din casa,totusi nu as vrea sa raman pe strazi cu buzunarele goale.Daca ma puteti ajuta cu un sfat va multumesc di suflet.
buna ziua cum as putea cistiga custodia copilului tinind connt ca ea nu are nici servici(somaj pina in aprilie 2014)si nici bani pusi deoparte pentru partaj si nici cu ce plati ratele la banca mai sunt inca 13ani de platit casa este ipotecata pe acest imprumut.va multumesc.
Faptul ca nu are job momentan si risca sa ramana fara locuinta sunt in dezavantajul mamei, dar avantajul dvs care ar fi pt ca locuinta copilului sa fie stabilita la dvs ? Autoritatea parinteasca oricum o veti exercita in comun.
buna seara spunati-mi va rog cit costa un divort o evacuare imediata si custodia copilului.va multumesc.
Vi s-a zis mai sus ca cererile cu privire la copil se judeca cu ocazia divortului, taxa de timbru la divort e 39 de lei si timbru judiciar de 0.3 lei.
Cerere de evacuare pe calea ordonantei presedintiale ar fi 10 lei plus timbru de 0.3 lei.
Daca intrebati de fapt cat o costa pe sotie sa se judece bazandu-va ca nu are bani, dansei trebuindu-i bani si pt avocat daca nu se descurca singura, sa stiti ca poate cere ajutor public judiciar. Apoi, daca vrei sa divortezi, nu te opreste o taxa.
[ link extern ]
daca am divortat si casa e bun propriu al meu fostul sot are dreptul sa mai locuiasca la mine in casa pana la finele partajului?adica vreo 2-3 ani ? Nu a cerut in cererea de partaj drept de retentie si nici in intampiunare la divort.In baza carei legi ? Nu e suficient ca a inscris litigiul in cartea funciar?

Alte discuții în legătură

Bună ziua!după 23 de ani de căsnicie vreau sa bag divort!locuiesc ... Lore44 Lore44 Bună ziua!După 23 de ani de căsnicie vreau sa bag divort!Locuiesc de 23 de ani aici ,locuinta fiind a socrilor ,socrii sunt decedati si dupa decesul soacrei ... (vezi toată discuția)
Neata, sunt in proces de divort cu sotia, ea sta in casa pe care ... alex201888 alex201888 Neata, sunt in proces de divort cu sotia, ea sta in casa pe care am achizitionat-o inainte de casatorie, prin credit PC, durata 25 ani, deci este bun propriu. ... (vezi toată discuția)
Se face partaj, în caz de divorț, dacă doar unul dintre soți este pe contractul casei? Și cum se procedează când au un copil? Cris-tinaaa Cris-tinaaa Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat: in cazul unui divort, daca este trecut doar soțul pe contractul casei si data intocmirii contractului este ... (vezi toată discuția)