avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie fara acordul descendentilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie fara acordul descendentilor

Tatal meu poate sa doneze mostenirea de la parinti, surorii lui fara acordul meu ca fiica.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 18:56, 9 Mai 2013
Buna ziua,
Tatal dumneavoatra poate face orice cu bunurile sale realizate de el sau mostenite.
Nu exista temei legal de impotrivire a dumneavoastra.
Vedeti insa daca atunci cand s-a intocmit sau se va intocmi actul de donatie tatal dumneavoastra sa fie in deplinatatea facultatilor mentale. Ar fi singura modalitate de a contesta actul intocmit.
av. Gabriel Klein Kiritescu
am citit in forum despre "rezerva succesorala"! asta nu presupune ca donatia se poate ataca de celalalt copil?
Buna ziua,
Rezerva succesorala se refera la dreptul fiecarui mostenitor de a intra in posesia unei parti din mostenire DUPA decesul autorului sau daca exista bunuri in masa succesorala.
In situatia in care autorul sau nu lasa mostenire (nimeni nu este obligat sa lase mostenire), atunci nu exista nici rezerva succesorala.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2013
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
@avocatgabrielklein...daca parintii sa zicem doneaza in timpul vietii bunurile doar unui copil, avand doi copii, donatii cu sau fara scutire de raport, aceste donatii pot fi supuse reductiunii liberalitatilor excesive pt cota de rezerva succesorala ce li se incalca la decesul donatorilor sau tesatoului duo a caz, deci odata cu deschiderea succesiunii si dezbaterea acesteia. Reductiunea poate fi ceruta de mostenitorii rezervatari si se refera la donatii si legate. Ordinea reductiunii este Urmatoarea legatele se reduc primele si apoi donatiile.

Sa ne mai gandim zic.....
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2013
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare teren donat primariei miramali miramali Parintii mei au mostenit in 1997, un teren extravilan, pe care sustin ca l-au donat Primariei. Acest teren se poate lua inapoi de la Primarie? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau testament? ContSters280210 ContSters280210 Buna seara! Parintii vor sa imi faca acte pe o garsoniera. In afara actului de vanzare-cumparare ce poate sa imi faca , act de mostenire sau ... (vezi toată discuția)
Succesiune lidy lidy Bună ziua, vă rog să-mi spuneţi suntem doi fraţi în 2000 tatăl meu vitreg(fratele este fiul lui) a decedat a fost dezbătută succesiunea după el ... (vezi toată discuția)