avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... standard ocupational pt baby-sitter
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

standard ocupational pt baby-sitter

Buna seara,am o întrebare daca ma poate ajuta cineva:as dori sa stiu daca exista în standardul ocupational la meseria baby-sitter,cod cor 531103,unde scrie ca trebuie avut curs special de baby-sitter,respectiv îngrijitor copii?Deoarece eu am cautat în lege,iar standardul ocupational prevede ca orice persoana cu studii medii,respectiv liceu,poate exercita aceasta functie,fara a avea nevoie de un curs special.Dar cei de la angajari mi-au cerut curs special,introdus de anul asta mai nou.As dori sa aflu daca este asa sau nu.Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:36, 10 Mai 2013
Uitati aici un lik care va poate ajuta
[ link extern ]

Pentru cod COR 531103 -Babysitter
Nivelul de instruire: 2 (studii medii)

Din cate stiu exista un proiect de lege care stabilea ca, cei care se angajeaza sa stea cu copiii altora nu o pot face oricum, ci doar dupa absolvirea unui curs de cateva luni de ingrijire si educare a copiilor (curs de babysitting). Acesta a intrat in dezbatere in 2010.
Multumesc mult de raspuns,deci am intrat pe situl acela deja,am urmarit cu atentie,dar nu este specificat clar ca persoana trebuie sa aiba deja curs,pregatire,se poate califica la locul de munca stiu eu.Orice persoana cu studii medi se poate angaja si urma ulterior un curs de calificare.Asta vrea sa stiu exact daca o persoana poate fi angajata si sa se califice ulterior la locul de munca,si eu ca angajator pot sa facilitez cursul si pregatirea profesionala a persoanei respective.Legea a fost aprobata in 10.10.2011 si urmând sa fie revizuita în 2014.
Se poate angaja si ulterior angajatorul s-o trimita la un curs de formare profesionala ... Legea a fost respinsa de catre Senat si se afla in prezent la Camera Deputatilor ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitati de ingrijire zilnica pentru copii nati2724 nati2724 Buna, am infiintat un srl in domeniul: Activitati de ingrijire zilnica pentru copii. Firma intermediaza babysitter(nu bone) care urmeaza sa-si desfasoare ... (vezi toată discuția)
Studii medii luminita29 luminita29 Buna ziua. Am o nelamurire....Am un salariat angajat pe functia de lacatus mecanic.cod COR 721410 (nivel pregatire 2 - studii medii) .Are 8 clase si o ... (vezi toată discuția)
Cursuri calificare pentru cor 352211 toareanelia toareanelia Pentru a angaja o persoana pa functia cor 352211 trebuie sa aiba cursuri de calificare specifice sau este suficient un liceu (vezi toată discuția)