avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Inregistrare in ROI-prestari servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Inregistrare in ROI-prestari servicii intracomunitare

Doresc sa infintez o activitate,cu care sa pot presta servici(constructi,gradinarit,asistenta PC,constructi navale) in Italia,atat pt persoane fizice cat si pt alte firme.Dupa cat am reusit sa inteleg,cel mai potrivit intre :SRL,PFA,II, ar fi un SRL(unde pot alege mai multe domeni de activitate si nu e necesara diploma) neplatitor de TVA care s-ar incadra ca microintreprindere. Ca impozitare m-am gandit la optiunea de a plati 3% impozit pe venit,fiind vorba despre prestari servici,unde cheltuielile pe firma ar fi mici.Ce nu reusesc sa inteleg,daca este necesara inscrierea in ROI,tinand cont ca prestarea de servici se va face si pt alte firme.Daca da,si pt inscrierea la ROI este obligatorie trecerea la platitor de TVA,cum va fi impozitarea?Va ramane 3% din venit sau 16% din profit ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 21:43, 9 Mai 2013
Buna seara,

Aplicarea cotelor de 3% sau 16%, nu este conditionata de inregistrarea in scopuri de TVA. Pentru prestarea de servicii intracomunitare, independent de faptul ca prestarea se realizeaza si catre alte companii(presupun ca din RO), este necesara inscrierea in ROI, respectiv inregistrarea in scopuri de TVA.
Incadrarea in categoria microintreprinderilor cu aplicarea cotei de 3%, se face in conditiile titlului IV^1 din Codul Fiscal. Pentru TVA reglementarile sunt continute in Titlul VI, iar pentru platitorii de impozit pe profit sunt aplicabile prevederile Titlului II din Codul fiscal.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare servicii intracomunitare intre neplatitori de t.v.a. schumiholic schumiholic Buna ziua! O intreprindere individuala care este in momentul de fata platitoare de tva vrea sa presteze servicii IT catre o organizatie non-profit ... (vezi toată discuția)
Efectuarea de servicii intracomunitare veraR veraR Un SRL din Romania, inregistrat conform art 153^1, efectueaza un serviciu de training pentru o institutie de invatamant superior din UE, (deci o unitate ... (vezi toată discuția)
Livrari servicii intracomunitare pt. neplatitori tva mihai_006 mihai_006 [b]O firma neplatitoare TVA, in ce conditii poate efectua livrari de servicii (software) intracomunitare?[/b] Este posibila sau necesara inscrierea in ROI ... (vezi toată discuția)