avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Drepturi salariale pentru contract part time
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Drepturi salariale pentru contract part time

Buna ziua.Am si eu o intrebare privind salarizarea unui lucrator comercial.Societatea desfasoara activitate de comert cu amanuntul cu program de luni-sambata, dar are doar un singur angajat. Pentru a respecta prevederile codului muncii, acestuia trebuie sa-i acord doua zile libere consecutive.In acest caz, vreau sa angajez inca o persoana cu contract de munca cu timp partial de 4 ore, dar numai pentru zilele de sambata, cu un salar de 100 lei+spor vechime +1% spor de week-end. Este corect?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Negru Rodica , utilizator 20:24, 10 Mai 2013
Da, se poate incheia un astfel de contract individual de munca ...
Salariul minim este de 750 lei. CIM cu timp partial, ce durata a timpului de lucru va avea? Cele 4h sunt pe zi sau pe saptamana?
Asa cum am precizat,cele 4 ore sunt pe saptamana ( doar sambata).
Se va specifica in c.i.m. , astfel :
H. Durata muncii
.....
2. O fractiune de norma de 4 ore/saptamana
a. Repartizarea programului de lucru se face după cum urmează: (ore zi / ore noapte / inegal): sambata , ora 9-13 sau alt interval de timp
b. Programul de lucru se poate modifica în condiţiile regulamentului intern .
c. Nu se vor efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente sau inlaturarii consecintelor acestora.
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc.Inca ceva; am generat decl.112 pentru aprilie si la sectiunea A, contracte standard, apare la tip contract de munca dpdv timp de lucru P1-partial 1 ora, la ore norma zilnica 8 ,ore efectiv lucrate 16 ,dar la zile lucrate in luna apar 22.Am gresit eu cand am completat datele angajatului sau trebuie sa modific manual si sa trec 2 zile, sau 3, in functie de cate zile de sambata sunt in luna?

Alte discuții în legătură

Repartizare program de lucru alexandra68 alexandra68 Buna ziua, se poate modifica un contract de 2 ore/zi, 10/saptamana la 48 de ore/luna si sa trec la repartizare conform programarilor? si in revisal sa trec ... (vezi toată discuția)
Program de lucru 20 ore/saptamana - act aditional + revisal cioc natalia cioc natalia Buna ziua, Care este formularea corecta la un act aditional la cim pentru un program de lucru de 20 ore/saptamana? In REVISAL cum se opereaza corect: ... (vezi toată discuția)
Dilema - intocmire program de lucru, cum fac? ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta, trebuie sa angajez o persoana cu urmatorul program de lucru: Vineri 01.04 - 20.00 Sambata 02.04 ... (vezi toată discuția)