avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pontajul concediilor medicale pentru persoanele cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pontajul concediilor medicale pentru persoanele cu repausul saptamanal in alte zile decat sambata si duminica

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati sa inteleg cum se procedeaza cu pontajul concediilor medicale, care cuprind zile de sambata si duminica, in cazul angajatilor normati, a caror saptamana de lucru este de luni pana duminica (40 de ore lucratoare, 16 ore repaus, dar nu intotdeauna sambata si duminica). Spre exemplificare, un angajat care este prins in program duminica si luni, marti fiind liber aduce un certificat medical pentru zilele de duminica, luni si marti. Cate zile i se vor considera concediu medical si scazute din norma de lucru? Din punct de vedere emitere concedii medicale stiu ca sunt pe zile calendaristice, iar din punct de vedere plata pe zile lucratoare. Nelamurirea mea este legata din punct de vedere prezenta.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: msi_77 , utilizator 09:47, 11 Mai 2013
Din Normele de aplicvare a OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art.35
...
(2) Numãrul de zile ce urmeazã a fi plãtite nu va cuprinde zilele de sãrbãtoare declarate nelucrãtoare, potrivit prevederilor legale în vigoare, şi/sau zilele nelucrãtoare stabilite prin programul de lucru, potrivit contractelor colective de muncã. (articol modificat prin art. I pct. 17 din Ordinul nr. 175/2007, în vigoare de la 1 august 2007)

Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

concediul medical razvan.razvan razvan.razvan Buna ziua, Am o intrebare referitor la pontarea concediului medical. Spre exemplu luam o luna in care sunt 21 zile lucratoare deci 168 ore. Daca concediu ... (vezi toată discuția)
Concediul medical trebuie recuperat conform legii? EmmaM EmmaM Buna ziua, lucrez intr-o companie cu orar continuat 24/24, am avut 5 zile de concediu medical, dintre care doua picând sâmbăta respectiv duminica, cand eu ... (vezi toată discuția)
5 zile calendaristice sau 5 zile lucratoare la calcul cm patrician patrician In OUG 158.....se spune.... ....ART. 12 Indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă se suportă după cum urmează: A. de către angajator, din ... (vezi toată discuția)