avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Refuz bilet la ordin
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Refuz bilet la ordin

am introdus un BO la plata la data scadenta, a intrat in circuit, banca a anuntat clientul
fiind vorba de o suma consistenta de si suma se afla in cont, clientul banci a facut cerere la banca sa nu fie platit BO, cererea a fost refuzata de banca iar in schimb clientul s-a prezentat cu un ordin de plata la gisheu prin care a golit contul astfel s-a dat refuz pentru lipsa totala disponibil in cont.

avea voie banca sa opereze acel OP desi era un BO la plata?????????X-(

Cel mai recent răspuns: alverdatrade , utilizator 15:29, 10 Mai 2013
Nu cred ca lucrurile stau asa cum spuneti. De unde stiti dumneavoastra ca la momentul introducerii la plata a biletului la ordin existau bani si totusi nu s-a platit? Exista regulamente clare privind platile . Daca la momentul la care BO-ul a fost trimis spre incasare, la banca emitentului, existau sume de bani, acestea erau blocate, pentru plata bo-ului. de aceea nu cred ca dvs cunoasteti situatia reala. probabil, acel op a fost procesat inainte sa vina la plata bo-ul dvs.
Puteti face cerere de executare silita, pentru a va recupera banii.
operatoarea de la ghiseu a fost audiata in dosarul penal intentat impotriva bancii a declarat ca a informat superiorii si acestia iau raspuns pe mail ca, clientul dispune daca vrea sau nu sa plateasca
ea a recunoscut ca, clinetul avea banii in cont si a operat OP peste BO asa cum a indicat clientul desi cererea de neplata a fost refuzata

care sunt normele care reglementeaza acest lucru cu blocarea banilor la momentul in care apare BO la plata

dovada sunt extrasele de cont din care se pot vedea toate operatiunile din ziua respectiva
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2013
alverdatrade, utilizator
Pai de ce nu relatati intreaga speta? :) detaliile sunt importante. Regulile sunt Legea 58/1934, Norma 6/1994, si regulamentul Transfond.
Va veti constitui parte civila impotriva bancii, care e oricum solvabila.
succes!
ms

m-am constituit parte civila in acel dosar cu suma datorata de client si-mi angajez avocat pentru ce o sa urmeze

banca sustine sus si tare ca a procedat conform normelor in vigoare



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bo refuzat dupa data scadentei - inregistrarea la cip Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Avem un contract de leasing pentru care s-au emis drept garantie BO cu scadenta pe data de 16 ale lunii. In august, data de 16 a fost duminica ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin depus "gresit" marian230 marian230 Buna O intrebare..de procedura Am garantat cu BO o achizitie de marfa in valoare x. scadenta la o anumita data Intelegerea, din pacate doar verbala, a fost ... (vezi toată discuția)
De ce cere banca unei p.f.sa avalizeze un bo emis de o p.j.? gori macovei gori macovei Am luat mereu credite pe firma. Mereu bancile si-au luat masuri impotriva excrocilor. Nesimtindu-ma, nu m-a deranjat nici ca voiau BO in alb - si chiar ... (vezi toată discuția)