avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum promovez o ordonanta presedintiala dupa fond?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum promovez o ordonanta presedintiala dupa fond?

Buna ziua,
Dupa un proces crunt cu fosta sotie, am obtinut un program extins de vizitare pentru fiul meu in varsta de 7 ani, precum si dreptul de exercitare a autoritatii parintesti in comun cu mama copilului, asa numita "custodie comuna". Cu toate ca decizia pare favorabila tatalui, tinand cont de mentalitatea romaneasca si practica judiciara de pana acum, doresc sa fac apel si sa solicit domiciliul copilului la tatal acestuia si un program de vizitare in cote aproximativ egale pentru cei doi parinti. Intrebarea mea este: CUM, DACA si UNDE pot sa promovez o ordonanta presedintiala care sa "inghete" programul actual de vizitare pe toata durata judecarii apelului? Ceea ce ma intereseaza este in primul rand pastrarea statutului de "custodie comuna" pana se judeca apelul, statut care o obliga pe fosta mea sotie sa ma consulte in legatura cu problemele importante din viata minorului si sa nu-l poata scoata din tara fara acordul meu. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: claudiuionescu75 , utilizator 16:28, 10 Mai 2013
Multumiri din nou. Conform noii legislatii, din cate stiu, la varsta de 10 ani copilul poate decide singur cu cine sta. Din nefericire, pana decide el saracul, risc sa fiu distrus complet de mama acestuia, care nu suporta ideea ca fiul meu este atat de atasat de mine si mai ales nu accepta ideea "custodiei comune". Avocatul pe care am mizat pana acum a numit-o, simplu, "un monstru cu fata umana". Daca adaug ca avocata ei este unsa cu toate alifiile...
Pe de alta parte, as opta pentru apel in detrimentul unui proces separat de reincredintare a minorului, tocmai pentru ca n-ar mai fi nevoie, teoretic, de audierea copilului - practic se pastreaza documentele existente la fond. Nu am nimic impotriva sa fie audiat, ba din contra, doar ca ar fi neconfortabil pentru el dpdv psihic dupa ce a trecut o data prin asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanța președințială LLia LLia 1.S-a deschis proces de divort de unul din soți. La momentul deschiderii minorul locuia cu unul din părinti -tatal. Ulterior s-a făcut ordonanța ... (vezi toată discuția)
Custodie totala tuk tuk buna seara am si eu o nelamurire in curand o sa divortez si sotia mea ma ameninta ca vrea custodia copilului totala pentru a se razbuna pe mine findca am ... (vezi toată discuția)
Cum procedez @12345 @12345 Buna.Am 19 ani si am o fetita de 1 an si 9 luni ,cu tatal copilului mam despartit si el nu a vrut sa mai am nicio legatura cu fata a mutato ,ma blocat peste ... (vezi toată discuția)