avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanța președințială
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanța președințială

1.S-a deschis proces de divort de unul din soți. La momentul deschiderii minorul locuia cu unul din părinti -tatal.
Ulterior s-a făcut ordonanța președințială de mama , care pe fond a fost respinsă iar in apel admisă -domiciliul minorului la mama.
Se poate face iar ordonanța președințială de solicitare a domiciliului la tata și in subsidiar program vizitare minor? Sau numai ordonanța președințială program vizitare?
2. Unde se poate deschide procesul? Domiciliul minorului este pentru a2a oară solicitat la secția de poliție de care aparține ultimul domiciliu al mamei.
In momentul de fata nu se cunoaște unde locuiește minorul. Stabilirea domiciliului in ordonanța a fost generic înscrisă “la mama”. Iar mama in 6 luni a schimbat deja 2 domicilii.
- Procesul de divort este pe rol.
Mulțumesc.
Va mulțumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iunie 2019
LLia, utilizator
Ordonanța ar trebui judecată unde este divorțul.
Dacă nu s-a a schimbat nimic nu aveti sanse la un nou proces.
În ce oras v-ati judecat?
Gresit. Se poate face orice,chiar si ordonanta doar ca trebuie dovedita schimbarea de la momentul sentintei definitive de la apel si pana la introducerea noi Ordonante.
Schimbare inseamna schimbare, ceva de genul copilul nu vrea sa plece din domiciliul tatalui etc.
Sau alte schimbari.
Deci procesul de divort încă se judeca. Un singur punct se judeca : domiciliul minorului.
Doream sa ma ajutați cu informația dacă se poate face iar ordonanța președințială pentru restabilirea domiciliului minorului la tata, deoarece tatal este împiedicat sa-l vadă. Și in subsidiar sa se ceara program de vizitare.
Divorțul se judeca in aceeași localitate cu ordonanța dar acum mama s-a mutat in alt județ.
Iar in județul asta a încercat și un ordin de protecție împotriva tatalui și. a familiei paterne, ordin respins.
Va mulțumesc.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Repet, se pot face 5 ordonante in 5 zile consecutive ale saptamanii.Dar trebuie sa dovediti ce modificari s-au intamplat de la ultima decizie provizorie a primei ordonante.
Nu poti face ordonanta pe motiv ca mama nu da copilul la program.Poti face insa ordonanta si schimbare de domiciliu ca prin interzicerea sa se vada cu copilul tatal este grav pentru copil pentru viitorul adult si ca prin alienare si abuz nu este in interesul copilului sa stea la mama.Mai ales daca relatia cu tatal era ok inainte de divort si acum prin alienare deja s-a pierdut relatia normala fireasca cu copilul.
Si se recomanda schimbarea polului de putere si scoaterea copilului din abuz cat mai curând, e ca si cum dvs ati duce o filmare ca minorul este abuzat sexual de parintele cu care sta? ce e de facut: scoaterea copilului din mediul abuzator nu?

Cereti ordonanta pe abuz, pe problemele pt viitorul adolescent si in subsidiar program extins tocmai pentru a nu anula dreptul copilului de a se vedea cu celalalt parinte si familia lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Acceptare apel ContSters407458 ContSters407458 Tatal minorului a solicitat prin Ordonanta Presidentiala schimbarea domiciliului la tata. ... (vezi toată discuția)
Vizitare minor dorel13 dorel13 Exista o hotarare judecatoreasca prin care autoritatea parinteasca asupra unui minor va fi exercitata in comun de catre parinti. Domiciliul copilului s-a ... (vezi toată discuția)