avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil daca nu am loc de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil daca nu am loc de munca

Buna seara!!In viitorul apropiat ma gandesc serios sa mai fac un bebe,dar problema este ca nu am un loc de munca si nu realizez niciun venit.Intrebarea mea este,daca pot platii undeva timp de 12 luni,ca apoi sa beneficiez de indemnizatie?si daca da unde sa ma adresez?va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:36, 11 Mai 2013
Nu poti plati nicaieri pentru a beneficia de indemnizatie pt CCC.
Conf art 2 alin 1 OUG 111/2010 beneficiaza de CCC, "persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului."
Deci puteti realiza si altfel de venituri pentru a beneficia de CCC.
Indemnizaţia pentru creşterea copilului nu are legătură cu contribuţiile de asigurări sociale la bugetele aferente acestora, ci se acordă în raport cu efectuarea sau nu a unei activităţi profesionale ori existenţa uneia sau mai multor perioade asimilate prevăzute de OUG nr. 111/2010.
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil natalia20 natalia20 Buna seara In curand imi voi da demisia de la locul actual de munca. Cum pot sa procedez sa beneficiez de indemnizatia de crestere copil ( avem in plan un ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Antonela Calistru Antonela Calistru Buna ziua, Daca sunt coasigurat la sanatate, deci nu am nici un alt venit, ce alte asigurari obligatorii ar trebui sa imi platesc singura ca peste 12 luni sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie alexandrabz alexandrabz In Iunie 2015 mi-am dat demisia de la firma unde am lucrat.Si am mai lucrat aprox 1 luna in alta parte.In martie 2017 ar trebui sa nasc.Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)