avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se poate obtine liberare pe control judiciar in cazul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Se poate obtine liberare pe control judiciar in cazul acesta?

Un tanar de 24 de ani a comis un furt pentru care a primit 1 an si 6 luni cu suspendare dupa 6 luni a comis un altul care sunt sansele lui sa scape de puscarie sau sa fie liberat pe control judiciar???Precizes ca momentan este retinut pt 29 de zile!Va multumesc anticipat!:sorry:
Cel mai recent răspuns: maria_87 , utilizator 10:49, 13 Mai 2013
Buna ziua,
Conform prevederilor codului penal, se poate si in acest caz.
Depinde de ce fapte a mai facut si de ce urmari au avut.
Asta stabileste instanta.
Dar, avand in vedere ca deja a admis arestarea preventiva, slabe sperante.
av. Gabriel Klein Kiritescu
ART. 83 c.p.
Revocarea în cazul săvârşirii unei infracţiuni
Dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
Revocarea suspendării pedepsei nu are loc însă, dacă infracţiunea săvârşită ulterior a fost descoperită după expirarea termenului de încercare.
Dacă infracţiunea ulterioară este săvârşită din culpă, se poate aplica suspendarea condiţionată a executării pedepsei chiar dacă infractorul a fost condamnat anterior cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei. În acest caz nu mai are loc revocarea primei suspendări.
La stabilirea pedepsei pentru infracţiunea săvârşită după rămânerea definitivă a hotărârii de suspendare nu se mai aplică sporul prevăzut de lege pentru recidivă.
#M32
Fiind in stare de recidiva nu se poate sa fie pus in libertate sub control judiciar.
Nici pe cautiune nu se poate.

Este foarte complicata situatia in care se afla...
Dar el are o usoara intarziere mintala ar putea fi asta o cale de atac???El este incadrat la art. 208/209 c.p 208/209 (38) lit. a e c j !Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2013
maria_87, utilizator
Nu se poate deoarece legea nu permite.
Nici mie nu imi place aceasta prevedere legala dar pana in prezent nu am putut sa fac nimic sa o fac fara eficienta juridica deoarece este prea complicat, prea de durata si incert ca se va intampla asa.

Din pacate, prezumtia de nevinovatie nu conteaza daca este recidivist.

Daca nu a avut discernamant la momentul comiterii faptei va fi pus in stare de libertate dar la finalul judecatii.

Alte discuții în legătură

Condamnare cu suspendare zaharia mirela zaharia mirela va rog din suflet sa ma ajutati.....sotul meu are o condamnare cu suspenare de 1 an jumate si recent a savarsit o alta fapta cu caracter penal...complice in ... (vezi toată discuția)
Termen de incercare MihaiIancu MihaiIancu Buna ziua ! am si eu o nelamurire si va multumesc anticipat pentru raspunsuri..se poate da pedeapsa cu executare dupa terminarea termenului de incercare ? sau ... (vezi toată discuția)
Injurii si amenintari adrianionica adrianionica fostul meu prietenul meu a fost condamnat cu suspendare 3 cu 5 ani pentru talharie.acum ma tot ameninta cu bataia si vorbe urate.daca eu ma duc sa depun ... (vezi toată discuția)