avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Legislatie motoare si mopeduri
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Legislatie motoare si mopeduri

Pentru a conduce un yamaha de 125 am nevoie de permis A1 sau pot conduce si cu B-ul? In cazul in care trebuie permis, ce tip de permis este valabil conform noii legislatii?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:36, 13 Mai 2013
Categoriile de vehicule pentru care se eliberează permisul de conducere, prevăzute la art. 20 alin. (2), se definesc astfel:
b) categoria A1:
1. motociclete cu cilindree maximă de 125 cmc, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg;
f) categoria B:
1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , am nevoie de un raspuns urgent. in urma cu cateva ... Alexandra_Ma Alexandra_Ma Buna ziua , am nevoie de un raspuns urgent. In urma cu cateva zile mi a fost deschis dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat B . Nu sunt româncă, ... (vezi toată discuția)
Pentru masina electrica trebuie permis de conducere? marinescu112233 marinescu112233 pentru masina electrica trebuie permis de conducere sau daca nu atunci ce trebuie sa poti circula (vezi toată discuția)
Ce spune legislatia rutiera sorincapra sorincapra Pot conduce un motociclu de 11kw,adica de 125C cu permis categoria B.Uni spun ca da alti ca e nevoie de A1! (vezi toată discuția)