avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua , am nevoie de un raspuns urgent. In urma cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua , am nevoie de un raspuns urgent. In urma cu cateva ...

Buna ziua , am nevoie de un raspuns urgent. In urma cu cateva zile mi a fost deschis dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat B . Nu sunt româncă, am permis de sedere . Peste o sapt. Plec in tara mea natala si dau de permis de motor , daca vin aici cu permisul si il preschimb in cel romanesc , ma pot folosii de el? Pot conduce?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 10:19, 10 Iulie 2023
Da, puteti sa conduceti cu permis preschimbat, pentru categoriile A1, sau A2, vedeti in care se va incadra.
Anexa 1
Categorii de vehicule pentru care se eliberează permisul de conducere
Categoriile de vehicule pentru care se eliberează permisul de conducere, prevăzute la art. 20 alin. (2), se definesc astfel:
..................................
b) categoria A1:
1. motociclete cu cilindree maximă de 125 cmc, cu puterea maximă de 11 kW și cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg;
2. tricicluri cu motor cu puterea maximă de 15 kW;
c) categoria A2: motociclete cu puterea maximă de 35 kW, cu un raport putere/greutate care nu depășește 0,2 kW/kg și care nu sunt derivate dintr-un vehicul având mai mult de dublul puterii sale;
...........................
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scuter 125 Tony49 Tony49 Buna ziua,as dori sa stiu din punct de vedere legal pot conduce un scuter de 125 cc. Cu permisul de categoria B?Au mai fost antecedente în judecată?Va intreb ... (vezi toată discuția)
Anulare redobândire permis buna ziua, as dorii sa anulez permisul ... jianu81 jianu81 Anulare Redobândire permis Buna ziua, As dorii sa anulez permisul deoarece o mașină nu mai este viabilă in situația mea actuala. Si aș dorii sa dau ... (vezi toată discuția)