avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... reparcelare teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

reparcelare teren

Suntem un grup de persoane fizice care avem parcele de teren lungi si inguste (terenurile sunt unul langa altul) si vrem sa le facem mai scurte si mai late. Cum trebuie procedat? Exista lege pentru a rezolva situatia? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters228970 , utilizator 07:35, 21 Mai 2013
Da, le alipiti cu toti proprietarii dupa care le dezmembrati si le partajati.
Pentru alipire si pentru dezmembrare va trebuie lucrari de cadastru executate de un inginer topo si avizate la OCPI.
Actul autentic de alipire se face de toti proprietarii, la notar, in baza documentatiei cadastrale. In cadrul alipiriii veti stabili ce procent % din intregul lot alipit revine fiecaruia dintre cei care participa cu loturile lor.
Actul autentic de dezmembrare se face de toti proprietarii, la notar, in baza documentatiei cadastrale. Din dezmembrare trebuie sa reiasa loturile asa cum ati stabilit cu ceilalti coproprietari ca le doriti.
Actul autentic de partaj se face de toti proprietarii la notar, in baza actului de dezmembrare mentionat mai sus. Partajul se poate semna in aceeasi zi cu dezmembrarea.
Pe tot parcursul procedurii trebuie sa aveti participarea tuturor coproprietarilor din proiect. Daca sunt loturi ipotecate va trebuie si acordul bancilor creditoare.
Succes!
Multumesc.
Am fost astazi la un notar cu aceeasi problema. Noi suntem doi proprietari care vrem sa alipim 2 parcelele (fiecare parcela are alt proprietar) si apoi sa le dezmembram in 3 loturi (de fapt 2 loturi si o cale de acces), dar dupa alipire vrem sa ramanem in indiviziune (sa vindem cele 2 loturi impreuna). Prima data cand am intrebat ni s-a spus ca ne costa o suma alipirea terenurilor si alta suma dezlipirea in loturi.
Astazi insa a mai aparut o problema: fiind 2 proprietar inainte de alipire (asa ne-a explicat notarul) cand incheiem actul notarial de fapt se face un intai schimb de teren (fiecare schimba cu celalalt 50% din teren), iar la acest schimb pe langa onorariul notarului si celelalte taxe, se mai percepe fiecarui proprietar un impozit de 2% din valoarea tranzactiei (cu toate ca nu este in bani). O suma destul de mare cam 300 Ron pentru fiecare proprietar.
Stie cineva cum se face de fapt?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
La noi nu au toti acte facute la notar, nu au dezbatute succesiunile, au terenurile mostenite si nu au intocmit actele.Exista alta posibilitate de modificare a parcelelor (suntem sapte persoane cu terenurile extravilan,unul dupa altul),prin primarie, registrul agricol, urbanism, sau o alta cale?
Multumesc.
Din pacate pt. dvs., calea legala este cea prezentata de ilinca1981.
Trebuie dezbatute mostenirile, apoi intabulat dreptul de proprietate in favoarea mostenitorilor si, mai apoi, urmata procedura prezentata.

Alte discuții în legătură

Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)
Diferență dintre partaj și dezmembrare VelvetVamp01 VelvetVamp01 Puteți să îmi spuneți, vă rog, care este diferența dintre partaj și dezmembrare? Rog răspuns urgent! (vezi toată discuția)
Drum acces, coproprietate wrunning wrunning Buna ziua! In vederea lotizarii utlerioare a unui teren, atat eu cat si vecinul lateral, interesat de acelasi lucru, am dori obtinerea unui drum de acces, cu ... (vezi toată discuția)