avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Este legal?!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Este legal?!

.
Unitatea militara unde lucreaza fost sot refuza sa-mi trimita pensia alimentara la noua adresa de domiciliu, motivand ca in ordonanta de poprire e trecut vechiul domiciliu şi acolo trebuie sa trimita banii prin mandat postal. Eu le-am trimis o adresa prin care le-am comunicat noul domiciliu ( cu copie de pe C.I.) si un nr de cont unde ar putea vira banii. Au refuzat si de data asta, spunand ca este necesar sa cer instantei modificarea/completarea sentintei civile.
Problema este ca sentinta a fost emisa in 2007, a ramas definitiva si in codul de procedura civila scrie ca aceasta completare se poate solicita in termenul prevazut de lege pentru declararea recursului impotriva acestei sentinte.
In prezent am probleme cu ridicarea banilor de la posta, deoarece pe cartea de identitate este un domiciliu si in mandat alt domiciliu. Este legal refuzul unitatii? Cum sa solutionez aceasta problema?!
Cel mai recent răspuns: adabia , utilizator 08:46, 4 Martie 2009
Nu este legal, dar nu este nici ilegal.Cand mergeti sa va ridicati banii prezentati sentinta judecatoreasca si celor de la unitatea militara, trimiteti-le o notificare cu noua adresa.Daca nu "se executa" deschideti o actiune in justitie si "executatii"
eu.ro.lex a scris:

Nu este legal, dar nu este nici ilegal.Cand mergeti sa va ridicati banii prezentati sentinta judecatoreasca si celor de la unitatea militara, trimiteti-le o notificare cu noua adresa.Daca nu "se executa" deschideti o actiune in justitie si "executatii"


1. Am trimis adresa cu copie de pe noua C.I dar degeaba.
2. La posta au nevoie de C.I. cand iti dau banii, ori in mandat este o adresa si in C.I alta adresa.
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2009
adabia, utilizator
singura solutie in acest caz, este deschiderea unei noi actiuni in justitie impotriva fostului sot, cu motivarea corecta si completa a situatiei de fapt. lucrurile se pot reglementa foarte simplu daca aveti cine sa va faca actiunea scrisa.
succes
Nu stiu ce sa zic... Eu ridic banii, greu, dar ii iau. Sa merg pe abandon de familie impotriva fostului sot sau sa introduc actiune impotriva unitatii militare ca tert poprit?
Angajati un avocat care sa faca o notificare, atat angajatorului cat si debitorului, in care solicitati ca angajatorul sa va faca plata in contul sau la adresa mentionata la care sa atasati si o declaratie pe proprie raspundere autentica, la notar, din care sa rezulte ca v-ati mutat la noua adresa cu minorul si o copie de pe cartea dv. de identitate cu noua adresa.
Nu aveti nicio sansa cu o plangere penala impotriva fostului sot pentru abandon de familie, atata timp cat nu este culpa sa in neplata pensiei de intretinere cel putin doua luni consecutive, el nefiind de rea-credinta, angajatorul fiiind cel care nu doreste sa va asculte ...
Sunt sigura ca un avocat diplomat, cu experienta si cu aptitudini de negociator va rezolva rapid si fara batai de cap problema dv. ;)

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara popescu  maria popescu maria Ma numesc Popescu Maria sunt divortata de 7 ani am doi copii minori in intretinere ,in urma divortului instanta a hotarat ca pensie alimentara sa primesc 65 ... (vezi toată discuția)
Refuzul acceptarii sultei de catre fostul sot kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care fostul sot refuza acceptarea sultei si sa paraseasca apartamentul care mi s-a atribuit in urma unui ... (vezi toată discuția)
Ridicare pensie alimentara minor annabell annabell In urma unei Sentinte Judecatoresti din feb. 2009, Instanta hotaraste cuantumul pensiei conform legii. Aceasta Sentinta este respectata trimitandu-se pensia ... (vezi toată discuția)