avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu casatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu casatorie

Buna ziua ,

Daca in perioada preavizului de 20 de zile, angajatul se casatoreste , poate dispune de cele 5 zile libere conform legii ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:46, 13 Mai 2013
Prin urmare, conform celor spuse mai sus, daca evenimentul este pe data de 7 iunie, intr-o vineri si angajatul din data de 11 iunie, marti , nu mai este angajat al societatii respective, de cate zile libere conform evenimentului poate dispune legal . In cim este specificat dreptul la 5 zile libere in urma casatoriei .

Multumesc!
Poate beneficia de toate zilele ... din data de 04.06 si pana in data de 10.06.2013 ....
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Poate beneficia de cateva zile chiar si inainte de eveniment ?
Ma gandeam ca cele 5 zile libere conform cim suspenda perioada preavizului, acesta reluandu-se dupa finalizarea acestor zile .....
Eu personal nu agreez ideea suspendarii preavizului in alte conditii decat cele prevazute de lege si ,oricum zilele fiind platite , n u poate intra in discutie o suspendare , in sensul strict al legii. (neprestarea muncii, neprimirea salariului).
Solutia aceasta cu acordarea zilelor platite integral, este solutie de compromis, data fiind incetarea cim si dat fiind faptul ca aceste zile fiind platite se pot" suprapune "peste preaviz ,fara a-l suspenda.
Aveti dv un cim in care se prevede ca cele 5 zile libere acordate cu prilejul unor evenimente deosebite suspenda preavizul?!





Alte discuții în legătură

Cãsãtorie în perioada de preaviz cataiin cataiin Există următoarea situaţie: În ultima zi de preaviz te căsătoreşti, prima căsătorie şi nu reuşeşti să anunţi angajatorul. Conform CCM ai dreptul ... (vezi toată discuția)
Probleme in caz de disponibilizare cf. art.65, alin1 cm puideurs puideurs Buna ziua, Am 2 probleme, va rog frumos sa ma ajutati: 1. Un angajat este instiintat (prin decizie) ca urmeaza a fi disponibilizat la expirarea celor 20 zile ... (vezi toată discuția)
Zile libere la casatoria angajatului puicuta puicuta Un angajat care se casatoreste la cate zile libere platite are dreptul ? Mentionez ca in ccm nu este prevazut aceasta situatie (vezi toată discuția)