avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1324 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Servus ! Doar o informetie ,va rog
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Servus ! Doar o informetie ,va rog

Incerc de doua zile sa aflu din textul codului familiei urmatoarele date : 1. in ce conditii un major mai poate primii pensie de intretinere ? Referitor la studii - un major (> 18 ani )care este elev in clasa a X a ( in mod normal trebuia macar sa fie in anul terminal) , se poate incadra in termenul de a continua studiile ? Rog ajutati-ma sa inteleg ! Eventual trimiteri la legi, articole , etc . pentru documentatie . Multumesc anticipat#-o
Art 94 din codul familiei stipuleaza incetarea platii pensiei de intretinere
Pensia de intretinere se plateste pana la 18 ani. Obligatia de intretinere va exista pana la terminarea studiilor , dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani, numai daca beneficiarul ei urmeaza cursurile unei facultati. Daca nu urmeaza cursurile unei facultati, pensia nu se plateste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere major N044 N044 Buna ziua! Se da următoarea speța: - copil care curând împlinește 18 ani si beneficiază de pensie de întreținere din partea tatalui. Copilul ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere pt.un adolescent de 21 de ani Tyrol1978 Tyrol1978 Buna ziua!Am si eu o intrebare,si as vrea sa ma lamuriti si pe mine.Daca un adolescent de 21 de ani ,urmeaza cursurile unui liceu particular ,tatal lui poate ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor dandascalu44 dandascalu44 buna ziua, am o hotarare de divort, definitiva, conform caruia mi s-a stabilit plata pensiei de intretinere pentru copil, pana la implinirea varstei de 18 ... (vezi toată discuția)