avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Informare plata timbru mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Informare plata timbru mediu

Bună ziua.
Cum știi dacă trebuie să plătești timbrul de mediu?
De exemplu o mașină cumpărată din România în 2006 în leasing. Îmi cer scuze dacă a mai fost o discuție pe temă această, eu nu am găsit.
Cel mai recent răspuns: flocia , utilizator 19:43, 8 Aprilie 2013
Nu trebuie sa va cereti scuze, urmeaza sa faceti demersuri la administratia de domiciliu unde este rolul fiscal deschis si platiti impozit, exista un formular tip cerere si vi se raspunde de catre fisc daca a fost platita daca s-a restituit , exista cazuri in care firma de leasing dupa refacturare catre utilizator, fara stiinta acestuia a demarat procedura de recuperare a taxei, sper sa nu fie asa in cazul dvs, va rog verificati in acest mod.
Mulțumesc pentru răspuns.
Daca masina a fost cumparata in 2006 atunci la ea va spun sigur ca TREBUIE platita taxa de timbru la prima vanzare a ei.
Spun asta pt ca in 2006 nu exista taxa de inmatriculare, poluare etc asadar nu are cum sa aiba taxa platita pt ca la vremea aia nu exista aceasta taxa.
În 2006 a fost cumpărată în leasing. În 2009 a fost trecută pe proprietar, în legătură cu asta nu sunt lămurit...
Nu s-a platit nici in 2006 taxa nici in 2009. Nu se platea la vremea aia cand se scotea de pe leasing. In 2009 plateau taxa doar masinile care erau aduse din afara.
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2013
cosmintt26, utilizator

Alte discuții în legătură

Taxa auto timbru de mediu Geom1 Geom1 Buna ziua, Vreau sa cumpar (transfer) masina de pe numele fetei mele pe numele meu. Masina a fost inmatriculata in 2006 de o firma de leasing si in 2009 pe ... (vezi toată discuția)
Platesc taxa de mediu? radupr radupr Buna seara, va retin atentia cu mai multe intrebari. In anul 2012 am achizitionat o masina productie 2005, inmatriculata prima data in Romania in august ... (vezi toată discuția)
Am platit taxa de prima inmatriculare in 2011, la vanzarea masinii se mai plateste timbrul de mediu? stanley stanley In decembrie 2011 am inmatriculat masina platind taxa de mediu valabila la acel moment. Daca vand acum masina, cumparatorul va avea de platit timbrul de mediu ... (vezi toată discuția)