cine garanteaza dreptul de proprietate in Romania ? ce lege exista, unde sa caut .
sunt proprietarul unui teren, iar justitia lasa un infractor sa stea pe o parte din proprietatea mea fara acordul meu, refuzand inceperea urmaririi penale pentru tulburare de posesie !!!!
eu proprietar pe teren cu acte, intabulat , etc. iar ocupantul abuziv fara nici un act , doar cu povesti si declaratii mincinoase sta incontinuare bine merci pe proprietatea mea ca asa vrea justitia dreapta din tara noastra. este vreo lege care apara proprietatea ?
[Nu mai scrieti cu majuscule, incalcati Regulamentul de postare]
Nu suntem nici un fel de rude, el statea acolo abuziv pana sa cumpar eu terenul , avand igradita aproximativ 300 mp. din totalul de 2700 mp. cat am cumparat eu in 2012.Fostul proprietar mi-a zis ca nu are nici o intelegere cu el , doar ca ia cerut 100 de lei chirie pe 5 ani. Asta pana sa imi vanda mie intreaga parcela. Infractorul ( cum il numesc eu )are acolo niste stupi, el fiind la curent cu faptul ca eu cumpar terenul tot. L-am instiintat despre asta si i-am zis daca vrea sa cumpere locul pe care sta , dar nu e de acord. Vrea sa stea incontinuare gratis cum a stat pana sa devin eu proprietar. Nu -i voi permite asa ceva mai ales ca-mi ocupa 40 de metri la drum. Ce mai povesti eu sunt proprietar si el nu vrea sa inteleaga cum nu vor sa inteleaga se pare nici autoritatiile.
S-ar putea sa ma lase nervii si sa-mi eliberez singur proprietatea.
Sa nu uit sa va spun ca acelasi om a mai fost scos de pe inca alte 3 proprietati pana sa vina pe a mea. Ceilalti l-au amenintat cu vorbe si a plecat . Eu cu justitia si nu mai pleaca, sta linistit cu aprobarea lor.
Situatia este complicata, trebuie sa il actionati in justitie. Doar asa o puteti rezolva. De aceea nici politia nu a avut ce sa ii faca. Va trebuie o sentinta si in baza ei il puteti scoate de acolo.
Normal era ca cel care v-a vandut terenul sa il scoata de pe teren si sa vi-l predea liber sau dvoastra nu trebuia sa il cumparati pana nu era liber.
Puteti sa va treziti acum ca "infractorul" pretinde si vrun drept asupra terenului sau scoate nu stiu ce hartie cum ca are dreptul sa foloseasca terenul. Se bazeaza el pe ceva, oricum cunoaste un pic legile si stie ca nu poate fi scos de acolo cu una cu doua.
Inarmati-va cu rabdare, nervi, bani si timp si demarati actiune in instanta. Bafta !
In legatura cu acest fapt, vreau sa ma indrept cu plangere penala si impotriva politistului care a cercetat cazul si a procurorului de caz, pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanei.
Am acest drept ?, pentru ca atunci o sa le fac donatie locul meu de pamant personal politistului si procuroarei de caz. Asta dupa ce va ajunge in media cercetarea facuta de organele statului care ar trebui sa apere proprietatea garantata prin constitutie.
Aveți toate drepturile de pe lume, dar cel mai bine pentru dvs ar fi să le exercitați cât mai util.
Prin urmare, o acțiune civilă - eventual o revendicare cu grănițuire sau o evacuare - ar fi, poate, o cale mai indicată decât plângeri penale. Există posibilitatea și a unor acțiuni contra fostului proprietar, pentru nepredarea posesiei, chiar și parțial.
Nici eu nu văd cu ochi buni, ca să mă exprim astfel, calea penală aleasă de dvs.
Evacuare ocupanti
Antik
Buna seara,
Am mostenit un imobil in cota de 100%,detin cadastru,intabulare si toate cele.
Pe linga acestea am mostenit si niste ocupanti care au carti de ... (vezi toată discuția)