avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parti rezervatare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parti rezervatare la mostenire

Buna seara,

As dori sa ma clarific intr-o problema,la dezbaterea succesiunii.
In timpul vietii,parintii au dat celor trei copii ai dumnealor,o mare parte din avere,astfel: -Fiul cel mare a primit,cu contract de vanzare-cumparare,o parte din terenul,pe care ulterior si-a constrit casa. Tot el a mai primit,tot cu contract de vanzare-cumparare,un lot de 1450 mp si 80 000 de euro (din vanzarea unui teren al parintilor) .
-Fiul,mai mic a primit,cu contract de vanzare -cumparare,casa parintesca,un teren de 1450 mp si , de asemenea , 80 000 de euro.
-Fiica cea mica a primit,cu contract de vanzare-cumparare,doua terenuri : unul de1680 mp si unul de 2900 mp . Tot ea ,mai are si un TESTAMENT,din partea tatalui . ( Mama decedase,fara sa dea unui copil anume averea pe care o avea,la data decesului).
Dorinta tatalui era ca intreaga avere,cata mai ramanea dupa decesul dumnealui,,sa ramana,in intregime fiicei sale,mai mici.
Va intreb :
IN CONDITIILE ACESTEA, CA PARTEA MAMEI SE VA IMPARTI FRATESTE,IAR PARTEA CARE-I RAMASESE TATALUI I SE SPECIFICA IN TESTAMENT SA RAMANA FIICEI MAI MICI ,
- SE MAI PUNE PROBLEMA PARTILOR REZERVATARE,PENTRU CEILALTI DOI FRATI ?
Cu respect , Petrica Leah
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 08:16, 14 Mai 2013
Se poate pune problema. Daca ceilalti frati cer reductiunea lui. Nu are a face succesiunea mamei cu succesiunea tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la proprietate Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineta, Ma adresez,din nou,dumneavoastra sa ma puteti ajuta . Parintii au decedat.Au trei mostenitori ( fii, aflati in viata). Au ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune Vlad2013 Vlad2013 Buna seara, Parintii au decedat : Mai intai,mama,iar apoi tata. Deoarece tatal s-a bucurat, toata viata,de o ingrijire,un respect si o atentie ... (vezi toată discuția)
Incasarea pe nedrept a subventiei din agricultura.(apia) Vlad2013 Vlad2013 O familie ,cu noua copii . Parintii decedeaza. Se face succesiunea. Actele de avere ale parintilor sunt luate de catre unul dintre fii,care se prezinta ... (vezi toată discuția)