avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DEZBATEREA SUCCESIUNII
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DEZBATEREA SUCCESIUNII

Buna seara ,
Deoarece nu ne-am inteles la noatar , succesiunea se va dezbate la judecatorie.
Unul dintre frati nu doreste sa se prezinte,la chemarea judecatoriei,la datele stabilite,prin citatie.
Ce se va intampla,in acest caz?
Cu respect , Petrica Leah
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:55, 14 Mai 2013
In acest caz , va fi mai usor pentru cei ce se prezinta sa obtina ce vor. Daca fratele a ales sa nu se apere, e problema lui. Procesul se va judeca in lipsa.
Multumesc mult,dar voiam sa va intreb, daca, faptul ca un mostenitor nu doreste sa se prezinte la succesiune, anuleaza dreptul sau la partea care i se cuvenea din averea lasata de parinti.
Cu respect !!!
Nu, cota lui va fi respectata. Dar poate nu-i de acord cu suma la care va fi evaluat bunul, poate ceillalti frati cer sa-i fie atribuit acestuia casa si sa le dea lor sulta, poate i se cer cheltuieli de judecat cu care omul nu e de acord, etc.
Nu stiu, oricum ar fi, ar fi in folosul lui sa se prezinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Vlad2013 Vlad2013 Daca la dezbaterea succesiunii,nu se ajunge,la o intelegere amiabila ,la impartirea bunurilor ramase ,ca mostenire (curte si casa),care este calea de a fi ... (vezi toată discuția)
Mosteniri Vlad2013 Vlad2013 Buna seara , Astazi ar fi trebuit sa dezbatem , cei trei frati, mostenirea ramasa in urma decesului parintilor . EU , unul dintre cei trei mostenitori, am ... (vezi toată discuția)
Mosteniri Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Va consult in legatura cu o situatie,dupa decesul cumnatei mele (in anul 2009) ,care NU AVEA COPII : Sotul este in viata. Decedata ... (vezi toată discuția)