avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie la decizie de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie la decizie de pensie

In termenul legal (30 de zile) de la comunicarea deciziei de pensie s-a depus si inregistrat pe 08.02.2013 la casa de pensii contestatie la aceasta decizie adresata comisiei centrale de contestatii.
De la aceasta data au trecut, pana in prezent, mai bine de 3 luni (peste 45 +5 zile conform art. 149(4) + art. 151(1) din Legea 263/2010 cu modificarile si completarile ulterioare) si nu s-a primit inca hotararea comisiei referitoare la contestatia depusa.
Vreau sa va cer sfatul in legatura cu modul in care ar trebui sa se procedeze mai departe, intrucat pensionarul intentioneaza sa mearga in instanta pentru drepturile omise de casa de pensii la calcul pensiei, constatate din buletinul de calcul, inclusiv de a solicita anumite drepturi de care a beneficiat si care sunt recunoscute prin Decizii definitive ale ICCJ.
Am auzit de mai multe variante printre care:
1. Sa solicite din nou printr-o cerere adresata CNPP raspuns la contestatia depusa si sa astepte hotararea comisiei in acest sens, si abia apoi sa mearga in instanta pentru a solicita drepturile respective.
2. Sa solicite sprijinul avocatului poporului pentru obtinerea acestei hotarari de la CNPP-Comisia Centrala de Contestatii, si dupa obtinerea acesteia sa poata merge in instant.
Cum apreciati ca ar trebui procedat?, intrucat fara aceasta hotarare a comisiei central de contestatii, am inteles ca nu se poate merge in instanta(!!!)
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: SimonescuC , utilizator 09:40, 31 Octombrie 2016
Da, astazi pensionarul a trimis prin posta, respective solicitare. Astept sa vedem in cat timp si ce raspuns vor da.
multumesc.
ar fi interesant si un punct de vedere al moderatorilor ... daca se poate.
Daca mai intereseaza pe cineva subiectul, va recomand ca dupa termenul legal (45+5 zile) pentru raspunsul la contestatia la decizia de pensie sa actionati casa de pensii in instanta.
Asa am recomandat tuturor si numai asa au rezolvat problemele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in instanta impotriva deciziei de pensie pentru limita de varsta AKM AKM Am primit decizia de pansionare pentru limita de varsta si am contestat-o la Casa de pensii...am primit raspuns dar nu sunt multumit de raspuns ,cresterea ... (vezi toată discuția)
Comisia centrala de contestatii nu a raspuns la contestatia mea impotriva deciziei de pensie cris_kiri cris_kiri Buna ziua! Ma numesc Cristina si va scriu in numele mamei mele. Anul trecut in luna ianuarie si-a depus dosarul in vederea pensionarii pentru limita de varsta ... (vezi toată discuția)
Un sfat Gabos11 Gabos11 Am ambii parinti pensionari , tatal cu 39 ani in campul muncii si mama cu 34 ani in campul muncii pe cartea de munca cu ani de gradul 2 ...Cu actualele ... (vezi toată discuția)